Στο σφυρί βγάζει τη δημόσια περιουσία το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο ανακοίνωσε την εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφοράς που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (www.hradf.com ).
Τα ενδιαφερόμενα μέρη δύνανται να ζητήσουν διευκρινίσεις σχετικά με την Πρόσκληση και το Διαγωνισμό εγγράφως, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τους όρους της Πρόσκλησης, μέχρι την 3η Οκτωβρίου 2017.
Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό, θα πρέπει να υποβάλουν τις Προσφορές τους, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην Πρόσκληση Υποβολής Προσφοράς, όχι αργότερα από την 19:00 ώρα Ελλάδος, την 26η Οκτωβρίου 2017.
Ανάμεσα στα, συνολικά δέκα, κτήρια που βγαίνουν στο σφυρί, είναι και το πρώην Ειρηνοδικείο Ανδρίτσαινας, ένα τριώροφο λιθόκτιστο κεραμοσκεπές κτίσμα που βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Μεγαλόπολης- Ανδρίτσαινας, στη συνοικία Αγίας Βαρβάρας Ανδρίτσαινας.
Για το θέμα παρενέβη ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, κ. Σάκης Μπαλιούκος ο οποίος τόνισε ότι αιφνιδιάστηκε η δημοτική αρχή, διότι είχαν την διαβεβαίωση ότι θα παραμείνει το ακίνητο, όπως και άλλα, στον δήμο για να δουν τη δυνατότητα αξιοποίησης τους. «Όμως, ο διαγωνισμός έχει επαναληφθεί», συνέχισε ο κ. Μπαλιούκος, «αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον από ιδιώτη να το αγοράσει και είμαι σίγουρος ότι την ίδια τύχη θα έχει και τώρα. Δεν είναι εύκολο να το αγοράσουν, επειδή δεν είναι και το μεγάλο κτήριο που μπορεί να αξιοποποιηθεί, να γίνει ένας ξενώνας, για παράδειγμα. Έρχονται κατά καιρούς δημότες, που έχουν τεράστιες εκτάσεις, που θέλουν να δώσουν λόγω της κρίσης κι έχουμε απευθυνθεί σε ανθρώπους που ξέρουμε ότι ασχολούνται με επενδύσεις, αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Αν δεν ηρεμήσει η αγορά δεν πρόκειται να υπάρξει ροή προς αυτή την κατεύθυνση. Γι’ αυτό το θετικό κλίμα, που διαπιστώνουμε τώρα, πρέπει να συνεχιστεί ώστε να επανέλθουν τα πράγματα στην αισιόδοξη πλευρά τους και να κινηθεί κάτι».
Ο ίδιος δήλωσε ακόμα πως θα ακολουθήσει και το Ειρηνοδικείο της Κρέστενας. «Έχουμε κάνει την πρόταση να μεταφερθούν εκεί τα αστυνομικά τμήματα, αλλά το δημόσιο εφησυχάζει γιατί δεν πληρώνει τίποτα. Ο Δήμος πληρώνει τα ενοίκια κ.λ.π.»





