ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Στο τραπέζι» η οικονομική «ανάσα» αθλητικών σωματείων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


Η οικονομική στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων των ομαδικών αθλημάτων τα οποία μετέχουν σε εθνικές κατηγορίες, συζητείται από τους ιθύνοντες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Για την ακρίβεια, το θέμα έχει τεθεί εδώ και καιρό, απλά αυτή την εβδομάδα, φαίνεται ότι θα μπει στην τελική του ευθεία, κατόπιν σχετικών συζητήσεων, στις οποίες θα τεθούν οι λεπτομέρειες και η οργάνωση αυτής της προσπάθειας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilia.news, πρόθεση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, είναι να μπορέσει να υπάρξει στήριξη στα ερασιτεχνικά σωματεία των εθνικών κατηγοριών, τα οποία λόγω της πανδημίας, παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες. Ακριβώς εκεί εστιάζεται η προσπάθεια, ούτως ώστε, να καταστεί εφικτό, να υπάρξει μια οικονομική ενίσχυση, με τη μορφή συμμετοχής επί των δαπανών που κάνουν τα σωματεία, εξαιτίας της πανδημίας.

Τις επόμενες μέρες, θα γίνουν και πιο συγκεκριμένα τα μέτρα αυτά, τα οποία θα ανακοινωθούν αναλυτικά στα σωματεία, ενώ θα υπάρξει και μια διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, ενημέρωση, από τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, αρμόδιο για θέματα αθλητισμού, Ηλείο την καταγωγή, Δημήτρη Νικολακόπουλο.

Η Ηλεία, αυτή τη στιγμή διαθέτει ορισμένα σωματεία που συμπεριλαμβάνονται στον σχεδιασμό αυτό. Είναι στο ποδόσφαιρο ο Παμβουπρασιακός, ο Αίας Γαστούνης και η Νίκη Τραγανού (γυναίκες), στο μπάσκετ ο Κόροιβος και ο ΑΣΣ Αμαλιάδας, καθώς και στο βόλεϊ ο Κόροιβος.

Δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί κατά πόσον θα ενισχυθούν και εκείνα τα σωματεία τα οποία δεν θα έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις, όλα τα υπόλοιπα δηλαδή πλην ΠΑΟΒ και Αίαντα, ωστόσο αρχική πρόθεση είναι να μην εξαιρεθεί κανένα σωματείο από όσα ξεκίνησαν την εφετινή περιπετειώδη χρονιά, ωστόσο τα πρωταθλήματά τους διακόπηκαν.