ΗΛΕΙΑ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στο χορό των Ρίχτερ «χορεύει» η Κυλλήνη – Καθησυχαστικός ο Τσελέντης


Στο χορό των Ρίχτερ «χορεύει» η Κυλλήνη…

Νύχτα τρόμου έζησαν οι κάτοικοι της Κυλλήνης και της ευρύτερης περιοχής της πεδινής Ηλείας από μικρές συνεχείς σεισμικές δονήσεις και «βουητά» της γης… Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε πολλές δονήσεις στην ευρύτερη περιοχή με μεγαλύτερη 2,6R, ενώ το φαινόμενο μοιάζει με αυτό που έζησε η Ανδραβίδα με αποκορύφωμα τον περσινό Μάιο.

Καθησυχαστικός ο Τσελέντης

 

Ο σεισμολόγος κ Άκης Τσελέντης ανάρτησε τα παρακάτω στο προφίλ του στο fb σχετικά με τους χτεσινούς σεισμούς:

«Καλημέρα σας

Χθες το βράδυ με πήραν τηλέφωνο πάρα πολλοί φίλοι μου από Κυλλήνη και γύρω τρομοκρατημένοι ότι άκουγαν βόες και ένιωθαν μικρά τραντάγματα.

Στην περιοχή υπάρχουν πάρα πολλά μικρά χαμηλού βάθους ενεργά Ρήγματα τα οποία από καιρού εις καιρόν παρουσιάζουν αυτό το φαινόμενο.

προσωπικά δεν ανησυχώ για κάτι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ (Το τονίζω κάτι σημαντικό δηλαδή μεγάλο μέγεθος) μην ξεχνάτε ότι στην περιοχή έχουμε εγκαταστήσει και ΒΑΝ (Στον Πύργο) Το οποίο το παρακολουθούμε συνέχεια.

Το φαινόμενο αυτό αναμένω να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με σκαμπανεβάσματα στα μεγέθη. Φυσικά ζώντας σε μία σεισμογενή περιοχή εννοείται ότι πάντα έχουμε υπόψη μας τα μέτρα αντισεισμικής προφύλαξης. Αν υπάρξει κάποια σημαντική εξέλιξη θα προβώ Σε περαιτέρω ενημέρωση».