ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην αστυνομική βία στην Αμαλιάδας (βίντεο)

  • 311
    Shares

Εκατοντάδες ήταν οι πολίτες της Αμαλιάδας, ειδικά οι νέοι, που «έλαβαν» το μήνυμα της Πρωτοβουλίας Πολιτών Αμαλιάδας και βγήκαν στις 6:30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του αγίου Αθανασίου διαδηλώνοντας κατά της Αστυνομικής βίας και ζητώντας την ενίσχυση των δομών υγείας της χώρας.

Ιδιαίτερα καυστικό το μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών Αμαλιάδας και δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Κράλλης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη από την αρχή της πανδημίας δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο, ώστε το Ε.Σ.Υ να αντέξει και να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

Αντιθέτως από την πρώτη στιγμή το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να μοιράζει λεφτά σε κανάλια- εφημερίδες και να προσπαθεί με πρόστιμα και καταστολή να περιορίσει κάθε ελευθερία από τους πολίτες, σε βαθμό τέτοιο που τα τάγματα εφόδου του υπουργού Χρυσοχοΐδη να τρομοκρατούν οικογένειες  και παιδιά μέρα μεσημέρι σε πλατείες και πάρκα, να δέρνουν αδιάκριτα όποιον βλέπουν μπροστά τους, να κυνηγάνε νέους και νέες στα στενά των γειτονιών και όποιος πέφτει στα χέρια τους να ξυλοκοπείται χωρίς λόγο και αιτία».

Σε άλλο σημείο τόνισε: «Υπολόγισαν χωρίς τον κυρίαρχο λαό και καθημερινά παίρνουν την απάντηση από χιλιάδες Έλληνες που βγαίνουν στον δρόμο και θα συνεχίσουν να βγαίνουν μέχρι η κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταλάβει πως όση βία και να χρησιμοποιήσει εμείς θα φωνάζουμε σε κάθε γειτονιά ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, όχι για γκλομπ και αστυνομία».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση ενός ακόμα μέλους της Κίνησης Πολιτών Αμαλιάδας, του κ. Γιάννη Γιαννόπουλου, ο οποίος έθεσε στα αιτήματα της κινητοποίησης και τη διεκδίκηση της παραμονής των δύο Πανεπιστημιακών Σχολών της Ηλείας που οδηγούνται στο κλείσιμο…

Αμέσως μετά το πέρας της κινητοποίησης στην πλατεία Αγίου Αθανασίου, ακολούθησε συμβολική πορεία έως της πλατεία Δημοκρατίας.

 

 

 


  • 311
    Shares