ΗΛΕΙΑ

Συγκέντρωση στη Ζαχάρω: «Να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες για το Π.Δ. Κυπαρισσιακού Κόλπου»

  • 5
    Shares

Για αναζήτηση ποινικών ευθυνών από τους αρμόδιους Εισαγγελείς, για όλα τα λάθη και τις αβλεψίες που έλαβαν χώρα και προχώρησε με τρομερές ελλείψεις το Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο,  έγινε λόγος στην ενημερωτική συγκέντρωση  στη Ζαχάρω.

Βασικοί  ομιλητές στην ενημερωτική συγκέντρωση που έγινε στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου Ζαχάρως, ήταν οι κ.κ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου, Διδάκτωρ Νομικής, με ειδίκευση  στο Συνταγματικό Δίκαιο και  Γιώργος Μητρόπουλος, Μηχανικός, εκ μέρους του δήμου.

Επίσης μίλησαν οι Βουλευτές κύριοι Τζαβάρας και Κουτσούκος και ο πολιτευτής κος Βλαγκούλης, καθώς και αρχές του τόπου με εκπροσώπους απ΄ όλους τους θιγόμενους Δήμους (τόσο της αντιπολίτευσης όσο και της συμπολίτευσης) και από το διοργανωτή Δήμο Ζαχάρως.

Οι βουλευτές μάλιστα, δήλωσαν κατηγορηματικά ότι θα είναι στο πλευρό του νομού για οτιδήποτε χρειαστεί. Επίσης δήλωσαν ότι θα πρέπει να αναζητηθούν, από τους αρμόδιους Εισαγγελείς, οι.

Όπως αναφέρθηκε στη συγκέντρωση, το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα, θα οδηγήσει σε απόλυτους περιορισμούς κάθε αναπτυξιακής πρωτοβουλίας, καθώς και σε απόλυτους και μερικούς περιορισμούς της προσωπικής ιδιοκτησίας. Με ανύπαρκτες περιβαλλοντικές μελέτες και μελέτες που αφορούν άλλες (παράπλευρες) περιοχές, δημοσιεύθηκε στις 3 Οκτωβρίου και κατόπιν λαθών στους χάρτες στις 12 Οκτωβρίου του 2018, το Π.Δ. που θα καταστρέψει την ευρύτερη περιοχή του Κυπαρισσιακού, η οποία καταλαμβάνει εκτάσεις 4 δήμων και συγκεκριμένα αυτών του Πύργου, Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, Ζαχάρως και Τριφυλίας. Τόσο οι δήμοι όσο και οι πολίτες πρέπει να κινητοποιηθούν.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, τόνισε το εν λόγω Π.Δ. πλήττει τους δήμους όσο και τους ιδιώτες και ότι ο χρόνος ήδη κινείται αντίστροφα αφού το δίμηνο εντός του οποίου μπορεί κάποιος να στραφεί στα δικαστήρια έχει ήδη ξεκινήσει. Το Π.Δ. χωρίζει τις ιδιοκτησίες σε 3 κατηγορίες. Στην πρώτη έχουμε απόλυτο περιορισμό της ιδιοκτησίας, στη δεύτερη έχουμε μερικό περιορισμό της ιδιοκτησίας με δυνατότητα μικρών καλλιεργειών και μερικής βοσκής και στην τρίτη υπάρχει δυνατότητα αναπτυξιακών πρωτοβουλιών με την προϋπόθεση οι ιδιοκτησίες αυτές να είναι άνω των 10 στρεμμάτων (αν πρόκειται για ιδιοκτησίες που ήταν τέτοιας έκτασης κατά τη δημοσίευση του ΠΔ.) ή άνω των 20 στρεμμάτων αν δεν ήταν τουλάχιστον 10 στρεμμάτων κατά τη δημοσίευση του Π.Δ. Ακόμη, επέρχονται περιορισμοί και στα εστιατόρια, τις ταβέρνες και τα τουριστικά καταλύματα που θα θελήσουν να δημιουργηθούν από τούδε και στο εξής.

Ο  κ. Γιώργος Μητρόπουλος εκ μέρους του δήμου τόνισε ότι θα πρέπει να τυπωθούν χάρτες σε υψηλή ανάλυση ώστε ο κάθε πολίτης να μπορεί να εντοπίσει την ιδιοκτησία του και να κατανοήσει το βαθμό στον οποίο πλήττεται, αφού υπάρχουν ιδιοκτήτες οι οποίοι πλήττονται και δεν το έχουν συνειδητοποιήσει! Τέλος επεσήμανε ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται άμεσα στο Δήμο προκειμένου να διαπιστώσουν αν περιλαμβάνονται μέσα στις ζώνες προστασίας.

Η κυρία Κλεονίκη Γκουβίτσα, Δικηγόρος Αμαλιάδος (συνεργάτης του κ. Παπακωνσταντίνου), όταν ερωτήθηκε δήλωσε ότι ο χρόνος πιέζει. Το δίμηνο έχει ήδη ξεκινήσει και λήγει στις 11 Δεκεμβρίου του 2018. Οι πολίτες πρέπει να σπεύσουν ώστε να διεκδικήσουν αυτά που ο νόμος ορίζει. Οι εν λόγω διεκδικήσεις, οι οποίες είναι εύλογες και δίκαιες για τους πολίτες, δεν αφορούν απαλλοτρίωση των περιουσιών τους, αλλά αποζημίωση των περιορισμών των ιδιοκτησιών τους και απαιτούν γρήγορες και εξειδικευμένες κινήσεις.

 

 


  • 5
    Shares