11.1 C
Pýrgos
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

Συγκλονιστική προσφορά του Μητροπολίτη Ηλείας στο ΓΝ Ηλείας για δημιουργία Κέντρου Ημέρας για τον Αυτισμό στο Πελόπιο

spot_img

Η Διοίκηση του ΓΝ Ηλείας νιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει το Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό και τα μέλη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου για την απόφαση τους να παραχωρήσουν τη χρήση του νέου κτιρίου του Γεροκομείου « Ο Άγιος Κυπριανός και Ιουστίνη» στο Πελόπιο με σκοπό τη λειτουργία του ως «Κέντρο Ημέρας για παιδιά, εφήβους και νέους με διαταραχές αυτιστικού φάσματος».

Πρόκειται για μια συγκλονιστική προσφορά!

Είχαμε υποσχεθεί ότι μέχρι την τελευταία ημέρα θα κυνηγάμε τα όνειρά μας και αυτό υλοποιούμε. Η παραχώρηση της χρήσης ενός σύγχρονου κτιρίου  ενδυναμώνει το αίτημα που θα υποβληθεί στο Υπουργείο Υγείας για έγκριση σκοπιμότητας . Πρόκειται για ένα κτίριο 680 τετραγωνικών μέτρων που καλύπτει πλήρως τις προδιαγραφές για τη συγκεκριμένη χρήση. Ήδη στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πέμπτης ορίστηκε επιτροπή που θα αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης σκοπιμότητας. Προς την κατεύθυνση αυτή θα ζητηθεί η συνδρομή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κυρίως σε τεχνικό επίπεδο με τη διάθεση Πολιτικού Μηχανικού.Ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας έχει ήδη εκφραστεί θετικά με προσωπική επιστολή του Δημάρχου προς το Μητροπολίτη Ηλείας. Θετικά έχει τοποθετηθεί και ο Πρόεδρος της κοινότητας Πελοπίου ο οποίος ήταν παρών στην αυτοψία στις 6 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο εγχείρημα που θα συμβάλει στην αποκατάσταση, εκπαίδευση και δημιουργική απασχόληση παιδιών, εφήβων και νέων με διαταραχές αυτιστικού φάσματος.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δεκατέσσερα (14) Κέντρα Ημέρας από τα οποία τρία (3) απευθύνονται σε ενήλικες, εννέα (9) σε παιδιά και εφήβους και μόλις δύο (2) σε παιδιά εφήβους και νέους.

Το Κέντρο Ημέρας δεν αποτελεί «κλειστή δομή» ιδρυματικού χαρακτήρα. Απευθύνεται σε εκπαιδεύσιμους ωφελούμενους στοχεύοντας στη βελτίωση των δεξιοτήτων τους και την αποτροπή της κοινωνικής απομόνωσης . Ο συγκεκριμένος χώρος επιτρέπει την προετοιμασία γευμάτων και τη μεσημεριανή ανάπαυση των φιλοξενουμένων. Το όνειρομας είναι η μετατροπή του σε χώρο ολοκληρωμένης παρέμβασης με «ανοιχτές» τις πόρτες στην κοινωνία.

Είναι χρέος της επόμενης Διοίκησης  με δεδομένες τις σχετικές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τη συγκεκριμένη προσπάθεια που ξεκίνησε χάρη στην προσφορά του Μητροπολίτη .

Έχουμε χρέος όμως και στα παιδιά μας.

Αυτούς τους σαράντα μήνες που διοικήσαμε το ΓΝ Ηλείας δεν το αντιμετωπίσαμε μόνο ως «βαριά βιομηχανία» νοσηλευτικών υπηρεσιών. Ξαναζωντανέψαμε το ΚΕΦΙΑΠ, «επανεκκινήσαμε» τον Ξενώνα, εντάξαμε στο σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας και «ωριμάσαμε» μελετητικά  τη Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στην Κρέστεναγια την οποία έχει ήδη υπάρξει αίτημα για ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το οποίο εκκρεμεί. Το Κέντρο Ημέρας στο Πελόπιο είναι μια πραγματική πρόκληση για όλους μας.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα