11.1 C
Pýrgos
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

Συγκρατημένη αισιοδοξία για το Τμήμα Μουσειολογίας μετά την επίσκεψη στην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

spot_img

Στο γραφείο της Πρυτάνεως του του Πανεπιστημίου Πατρών κας Βενετσάνας Κυριαζοπούλου βρέθηκε χθες, λίγες ώρες πριν πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Κοσμητείας του Πανεπιστημίου, με θέμα τη μεταφορά του Τμήματος Μουσειολογίας, ο δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Γιάννη Αργυρόπουλο.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνάντησης ο δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εμείς ανησυχούμε γιατί όταν ανοίγει ένα θέμα πρέπει να προσέχεις προς τα πού θα πάει. Συναντήσαμε την Πρύτανη κα Βενετσάνα Κυριαζοπούλου που μας είπε ότι η συνεδρίαση της Κοσμητείας δεν πρόκειται να καταλήξει σε κάποια απόφαση καταστροφική για εμάς.

Εμείς διευκρινίσαμε ότι, σε αντίθεση με τις προηγούμενες Δημοτικές αρχές Πύργου οι οποίες δεν είχαν δείξει και το απαιτούμενο ενδιαφέρον για τη στήριξη των τμημάτων, πρώην ΤΕΙ και νυν ΑΕΙ, ήδη έχουμε εντάξει στο τεχνικό μας πρόγραμμα σημαντικά ποσά για την αναβάθμιση του κτιρίου που στεγάζει το τμήμα Μουσειολογίας, το οποίο ανήκει στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ θα μεταφερθεί από εκεί και το Λύκειο που καλύπτει το μισό κτίριο.

Βεβαίως συζητήσαμε και την προοπτική του ΤΕΦΑΑ, διότι είναι κάτι πολύ σημαντικό που δένει με την περιοχή μας και την Αρχαία Ολυμπία, έχουμε υποδομές, ένα από τα καλύτερα κλειστά στάδια και πολλά γήπεδα.

Φεύγουμε με συγκρατημένη αισιοδοξία, ενώ η κα Πρύτανης μας είπε ότι θα κατέβει τις επόμενες ημέρες στον Πύργο για να συζητήσουμε εκτενέστερα. Είμαστε σε μια επικοινωνία και ελπίζουμε παρ` όλες τις αρνητικές συνθήκες που υπάρχουν, γιατί η Κυβέρνηση είχε εξαγγείλει ότι θα κλείσει πολλά τμήματα, με επαμφοτερίζουσες ανακοινώσεις από την  υπουργό κα Κεραμέως, φέτος στη Μουσειολογία έχουν γραφτεί 240 φοιτητές στο τμήμα και φοιτούν οι 220… είναι πολύ σημαντικό. Έφυγαν και κάποιοι καθηγητές, με βάση το νόμο που υπήρχε από την προηγούμενη Κυβέρνηση… αυτό ήταν υπονομευτικό αφού θα επέλεγαν την Πάτρα. Μια τέτοια απόφαση αποδυνάμωσε τα Πανεπιστημιακά τμήματα των πόλεων, όπως ο Πύργος. Η νέα Κυβέρνηση ενώ δίνει θέσεις στα Πανεπιστήμια δεν έλαβε πρόνοια να δοθούν και θέσεις καθηγητών στις επαρχιακές πόλεις. 38 θέσεις… όλες στην Πάτρα; Υπάρχει αντίφαση λόγων και πράξεων… από λόγια έχουμε χορτάσει, πράξεις και αποφάσεις θέλουμε! Όχι υποσχέσεις και λόγια για επικοινωνιακή ωραιοποίηση μιας πολύ κακής καταστάσεως».

Ακολούθως, ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Αργυρόπουλος πρόσθεσε: «Από την πλευρά μας, οι Τεχνικές Υπηρεσίες θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους το επόμενο διάστημα στην βελτίωση των αθλητικών υποδομών, προκειμένου να συνταχθεί ένας φάκελος που θα καταθέσουμε στο υπουργείο Παιδείας για την λειτουργία της Σχολής ΤΕΦΑΑ στον Πύργο. Ένα τμήμα που ιδρύθηκε με νόμο από την προηγούμενη Κυβέρνηση αλλά αυτή τα στιγμή είναι υπό αναστολή, καθώς η νέα υπουργός Παιδείας είπε ότι θα αξιολογηθούν τα νεοϊδρυθέντα τμήματα της χώρας. Αφού έχουμε και τη συναίνεση της Πρυτανείας, όπως μας είπε η κα Κυριαζοπούλου, θα ετοιμάσουμε φάκελο ώστε να είμαστε πανέτοιμοι για να διεκδικήσουμε την λειτουργία του ΤΕΦΑΑ στον Πύργο».

Όλα τα παραπάνω θα απασχολήσουν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Πύργου που αναμένεται να συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου!

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα