ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΗΛΕΙΑ

Συλλογή στοιχείων για τα αίτια που προκαλούν καταστροφές στη σταφίδα-Σύσκεψη υπό τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα  Μητρόπουλο


Την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη 4 κλιμάκια, με συνολικά 10 γεωπόνους θα βρίσκονται σε χωριά του πρώην δήμου Ωλένης όπου θα διανείμουν ερωτηματολόγια σε αγρότες της περιοχής, συλλέγοντας στοιχεία και δεδομένα που θα χρησιμοποιηθούν για τη διερεύνηση του αιτίου που προκαλεί τη ζημιά στην καλλιέργεια της κορινθιακής σταφίδας.
Γι’ αυτό το λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μητρόπουλος  πραγματοποίησε  συνάντηση εργασίας  με τον Γενικό Διευθυντή Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας κ. Βέρρα, τον ερευνητή του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Μανουσόπουλο και τον Προϊστάμενο του τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας κ. Μικέογλου.
«Η συγκεκριμένη δράση έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων δράσεων παρακολούθησης του φαινόμενου της μάρανσης της σταφίδας αλλά και ως αποτέλεσμα της απόφασης για περαιτέρω διερεύνηση του φαινομένου, μετά την εισήγησή μου, από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Σε συνεργασία λοιπόν με του προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων ( Καράτουλα, Σόπι, Χειμαδιό), τους αγρότες της ΟΑΣΗ και τους παραγωγούς , ευελπιστούμε να συγκεντρώσουμε τα απαραίτητα στοιχεία που θα βοηθήσουν στην εξακρίβωση των αιτίων και εν τέλει στη λύση του προβλήματος.
Θεωρώ ότι μετά τη συνέργεια των ανωτέρω φορέων αλλά και των παραγωγών θα έχουμε θετικά αποτελέσματα, όπως έγινε και με την Δακοκτονία, όπου καλύφθηκε το 100% των προστατευόμενων δέντρων των περιοχών που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα» ανέφερε ο κ. Μητρόπουλος.