ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ

Συλλυπητήρια επιστολή στην οικογένεια του Αμαλιαδαίου αρτοποιού της Κω Διονύση Αρβανιτάκη

  • 69
    Shares

«Συλλυπητήρια επιστολή στην οικογένεια του Αμαλιαδαίου αρτοποιού της Κω Διονύση Αρβανιτάκη που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών και  η ιστορία του το 2015 είχε κάνει το γύρο του κόσμου, απέστειλε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος»

Συλλυπητήρια επιστολή για τον αδόκητο χαμό τον Αμαλιαδαίου αρτοποιού Διονύση Αρβανιτάκη, που η ιστορία του στην Κω όπου η οικογένειά του διατηρεί αρτοποιείο το καλοκαίρι του 2015 μας έκανε όλους περήφανους, απέστειλε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Ο Διονύσης Αρβανιτάκης από τότε μέχρι σήμερα αποδείκνυε καθημερινά στην πράξη την έννοια της αλληλεγγύης, διανέμοντας δωρεάν δεκάδες κιλά αρτοσκευασμάτων προς τους μετανάστες που έφταναν κατά εκατοντάδες στο νησί.

Μάλιστα, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2015 όπου η ιστορία του αρτοποιού έκανε τον γύρο του κόσμου, ο κύριος Χριστοδουλόπουλος τον συνεχάρη τηλεφωνικά και λίγους μήνες αργότερα, την Άνοιξη του 2016, τον συνάντησε στην Αμαλιάδα όπου είχε έρθει για διακοπές.  Ο Δ. Αρβανιτάκης ο οποίος γεννήθηκε στην Αμαλιάδα, επισκεπτόταν τακτικά κάθε χρόνο την περιοχή μας.

Σε εκείνη τη συνάντησή τους ο Δήμαρχος Ήλιδας του εξέφρασε τις ευχαριστίες και τον θαυμασμό του, ενώ του ανέφερε ότι η πράξη του αποτέλεσε παράδειγμα για όλους, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη με την οποία περιβάλλεται η ανθρωπιστική διάσταση του προσφυγικού ζητήματος.

Υπενθυμίζουμε ότι η πράξη αλτρουισμού του κυρίου Αρβανιτάκη το 2015 είχε φτάσει στην κομισιόν, όπου ο πρόεδρος  Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ παρομοίασε την Ευρώπη με τον φούρναρη της Κω –όπως χαρακτηριστικά είχε πει– που δίνει ψωμί δωρεάν καθημερινά στους πρόσφυγες.


  • 69
    Shares