16.4 C
Pýrgos
Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Συμβολαιογράφοι Αμαλιάδας: «Να δοθεί 6μηνη παράταση για τις δηλώσεις στο Κτηματολόγιο»

spot_img

Εξάμηνη παράταση προκειμένου να γίνει εγγραφή  δηλώσεων στο σύνολο των δικαιωμάτων, ζητούν  από το Κτηματολόγιο Α.Ε. οι συμβολαιογράφοι του Ειρηνοδικείου Αμαλιάδας, ενώ η σχετική προθεσμία εκπνέει στις 18 Ιουνίου.

Ειδικότερα σε επιστολή που κοινοποιήθηκε  στο δήμαρχο Ήλιδας καθώς και στους βουλευτές του Νομού, επισημαίνεται ότι το χρονικό αυτό διάστημα δεν αρκεί και καθίσταται αδύνατη η εγγραφή δηλώσεων δικαιωμάτων, τη στιγμή που περίπου το 30% έχει εγγραφεί.

Αναλυτικά στην επιστολή την οποία υπογράφει η συμβολαιογράφος Αμαλιάδας και μέλος του Δ.Σ. Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Πατρών κ. Αγγελική Γάσπαρη, αναφέρονται τα εξής:

«Υπάρχει όλο αυτό το διάστημα ένας κυριολεκτικά αγώνας δρόμου για την διασφάλιση και αναγνώριση δικαιωμάτων. Εμείς ως συμβολαιογράφοι καλούμαστε κύρια να παίξουμε αυτό το ρόλο και εδώ και καιρό δουλεύουμε τουλάχιστον 19 ώρες το 24ωρο. Μιλάμε για ωράριο εξοντωτικό και απάνθρωπο και δυστυχώς και 24 ώρες να γίνουν δεν πρόκειται να συμβεί το θαύμα.

Αυτό κυρίως οφείλεται ότι οι περισσότεροι δεν έχουν τακτοποιήσει τα περιουσιακά τους δικαιώματα, όχι πάντα από αμέλεια αλλά λόγω πραγματικών αντικειμενικών δυσκολιών.

Υπάρχουν διαθήκες ακόμη που δεν έχουν δημοσιευθεί. Ορίζεται μία δικάσιμος το μήνα στο Ειρηνοδικείο Αμαλιάδας . Τον Απρίλη χάθηκε διότι συνέπεσε με τη Μεγάλη Εβδομάδα. Στο τμήμα Διακοπών (από Ιούλιο έως 20 Σεπτέμβρη δεν προσδιορίζεται δικάσιμος δημοσίευσης) , οπότε εάν δε μπει εμβόλιμη και η μία δεν αρκεί…πάμε για δικάσιμο τον Οκτώβρη.

Στο τμήμα Κεφάλαιο στη Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας υπάρχει μόνο ένας υπάλληλος-εξαιρετικός, που όσο και εάν υπερβάλλει εαυτόν, δεν δύναται ν΄ ανταποκριθεί ανθρώπινα.

Επειδή στόχος και σκοπός μας είναι να ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο αλλά με τη μεγαλύτερη  ελαχιστοποίηση λαθών, ώστε κατά την Α΄ Ανάρτηση να μην υπάρχουν λάθη (που συνιστά χαμένο χρόνο και χρήμα).

Επειδή δεν μπορούν όλα τα δικαιώματα να δηλώνονται με χρησικτησία, πολλές φορές ανύπαρκτη,   που προσβάλλει σαν ασθένεια το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Επειδή αυτή η χρησικτησία δεν μπορεί να αποτελεί τίτλο κυριότητας, αποδεικνυόμενη με ένα απλό έγγραφο ή με σύνταξη ενόρκου βεβαιώσεως μαρτύρων-πράγμα απαράδεκτο.

Επειδή από Ιούλιο έως και Σεπτέμβριο υπάρχει Τμήμα Διακοπών στα Δικαστήρια και είναι και μήνες διακοπών των εργαζομένων, που σημαίνει ότι πιο δύσκολα θα εξυπηρετηθούν οι πολίτες από οποιαδήποτε Δημόσια ή Δημοτική Υπηρεσία.

Επειδή ήδη οι Έλληνες έχουν υποστεί μεγάλο οικονομικό μαρασμό και δεν δύνανται ν΄ ανταποκριθούν σε όλα αυτά τα 35άρια, ειδικά αυτή την περίοδο που είναι και περίοδος φορολογικών δηλώσεων.

Επειδή η περιοχή μας είναι καθαρά αγροτική και αυτή την περίοδο οι αγρότες είναι ολημερίς στα χωράφια με τη συγκομιδή της παραγωγής τους και προσδοκούν σε εισόδημα.

Επειδή πρέπει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να προστατευθεί το ιδιοκτησιακό δικαίωμα και να διασφαλιστούν και τα δικαιώματα του Δημοσίου συνάμα,

Αιτούμαστε όπως παραταθεί το εν λόγω διάστημα υποβολής   δήλωσης τουλάχιστον για ένα 6μηνο ώστε με μεγαλύτερη ασφάλεια και για τους ιδιοκτήτες αλλά και για το Δημόσιο και για τους ίδιους του εργαζόμενους και για όλους όσους εμπλεκόμαστε σ΄ αυτή την υπόθεση, να προχωρήσει αυτή η διαδικασία.

Ταυτόχρονα Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού να πάρουν θέση για το θέμα αυτό και να διεκδικήσουν-απαιτήσουν την παράταση αυτή».

 

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα