ΗΛΕΙΑ OIKONOMIA ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Συμβολική πορεία στον Πύργο οι επαγγελματίες τουρισμού – Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη (βίντεο)

  • 108
    Shares

Με εκπροσώπους Τουριστικών Γραφείων και ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στην Ηλεία, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, οι οποίοι και του επέδωσαν προσωπικά την επιστολή με τα αιτήματά τους για τη λήψη μέτρων στήριξης του κλάδου, λόγω του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, οι κ.κ Τσαγδής, Ζαφειρόπουλος και Ραμπαβίλας μετέφεραν στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννόπουλο την επικρατούσα κατάσταση του κλάδου, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊου και στην Ηλεία, σε συνδυασμό με την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης της περαιτέρω εξάπλωσης, που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, εξέφρασαν την αγωνία τους για την ¨επόμενη ημέρα¨, σημειώνοντας πως, η αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων τους θα επεκταθεί και πέραν της ισχύος των μέτρων, αφού, σημείωσαν πως, όπως διαφαίνεται, εκλείπει και ο προγραμματισμός εκδρομών και μετακινήσεων των κατοίκων του νομού καθώς επίσης του εισερχόμενου τουρισμού.

«Οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου ανήκουν στις ομάδες που πλήττονται ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, λόγω και των μέτρων πρόληψης που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Υγείας. Ωστόσο, δεν είναι ο μόνος κλάδος που πλήττεται, και δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την χρονική διάρκεια της εφαρμογής των μέτρων. Για τους λόγους αυτούς, έχουμε αποστείλει σχετική επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, με προτεινόμενα μέτρα στήριξης όλων των θιγόμενων επαγγελματικών ομάδων», είπε ο κ. Γιαννόπουλος. Κλείνοντας, συμπλήρωσε: «Αυτή τη στιγμή καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση η οποία, πέραν της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας των πολιτών, θίγει βάναυσα και την οικονομική κατάσταση όλων. Απαιτείται σχεδιασμός και πρόβλεψη σε κυβερνητικό επίπεδο, για την άμεση ενίσχυση και στήριξη των επιχειρηματιών και επαγγελματιών της Ηλείας».

Πριν συναντήσουν τον τον αντιπεριφερειάρχη έκαναν συμβολική πορεία διαμαρτυρίας με τα τουριστικά οχήματα στην πόλη του πύργου .


  • 108
    Shares