ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΥΡΓΟΥ

Συμβούλιο Αιρετών: «Να έρθει στην Ηλεία ο Καραμανλής για να μας ενημερώσει για το Πάτρα – Πύργος» (βίντεο)


Την εντολή που έλαβε από τους χιλιάδες συμμετέχοντες της μεγαλειώδους συγκέντρωσης του Φεβρουαρίου στο Βουπράσιο, προτάσσει το Συμβούλιο Αιρετών του νομού Ηλείας, περνώντας στην επόμενη φάση της διεκδίκησης του δρόμου «Πάτρα – Πύργος». Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, η Συντονιστική Γραμματέας του Συμβουλίου Αιρετών Ν. Ηλείας, κάλεσε τον Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή να επισκεφτεί άμεσα την Ηλεία και να καταθέσει τα χρονοδιαγράμματα του έργου, ενώ τα μέλη του Συμβουλίου θα πραγματοποιήσουν σειρά επαφών και με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

«Θέλουμε το έργο να γίνει. Ανησυχούμε, δεν έχουμε απαντήσεις. Δεν έχουμε γραπτά και ο καιρός περνά…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλο το ιστορικό του έργου και συνέχισε: «Καλούμε τους αιρετούς να ανεβάσουν την έκφραση της ανησυχίας τους.  Καλούμε τους βουλευτές του νομού να συμμετέχουν και αυτοί ενεργά στην προσπάθειά μας. Θέλουμε άμεσα ενημέρωση από τον Υπουργό κ. Καραμανλή για το έργο και τους κυβερνητικούς χειρισμούς».

«Το πολιτικό δια ταύτα είναι πότε θα γίνει η έναρξη των εργασιών» είπε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Δημήτρης Κράλλης, ενώ ο πρώην δήμαρχος Ήλιδας και επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος είπε: «Αν είναι να το πάει το έργο το 2027 τον ευχαριστούμε πολύ τον υπουργό. Η πολιτική δέσμευση του πρωθυπουργού όταν κατέβηκε στο νομό ήταν άλλη. Ότι το έργο έχει προτεραιότητα. Ποια είναι η προτεραιότητα, να το πάνω στο 2027; Δεν θέλουμε κάτι τέτοιο».

«Ο υπουργός μας καιροπετάει. Αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε έτσι» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας κ. Τρύφωνας Αθανασόπουλος, ενώ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου και μέλος της Διοίκησης του ΕΒΕ Ηλείας κ. Ηλίας Ξανθούλης είπε: «Εμείς ζητάμε άμεση ενημέρωση και άμεση έναρξη του έργου».

Τέλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου κ. Νίκος Κατσαρός τόνισε: «Ο δρόμος συνεχίζει να βάφεται κόκκινος από το αίμα των νεκρών, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο».