ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συμμετοχή του δήμου Ήλιδας στους 52ους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες που θα γίνουν στην Ιερουσαλήμ


Για την Ιερουσαλήμ αναχωρεί αεροπορικώς τα ξημερώματα  της Κυριακής  η αποστολή του δήμου Ήλιδας, για τη συμμετοχή αθλητών  στους 52ους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν από τις 29 Ιουλίου 2018 έως τις 3 Αυγούστου 2018.

Η αποστολή του δήμου Ήλιδας συγκεκριμένα θα αποτελείται από 10 αθλητές ηλικίας 12 έως 15 ετών, τρεις προπονητές, έναν αρχηγό αποστολής, ενώ επικεφαλής θα είναι ο Δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. Ο δήμος Ήλιδας έλαβε για πρώτη φορά μέρος στους αγώνες πέρυσι, με αποστολή στο Κάουνας της Λιθουανίας, και προσκλήθηκε και φέτος από την Παγκόσμια Ομοσπονδία των Παιδικών Αγώνων για να συμμετάσχει και στους αγώνες της Ιερουσαλήμ.
Σε αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός, διεθνούς εμβέλειας, ο δήμος Ήλιδας θα δώσει το παρών εκπροσωπώντας την Ελλάδα, με απώτερο σκοπό να αναδείξει το μεγαλείο της χώρας και το χάρισμα του Έλληνα στον αθλητισμό. Οι αθλητές του δήμου Ήλιδας θα αγωνιστούν στα αθλήματα του μπάσκετ 3Χ3, του στίβου και της κολύμβησης.
Επικεφαλής  της αποστολής θα είναι ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, αρχηγός ο Αντώνης Ανδρεανίδης και συνοδός ο Σπύρος Τζουλέκης. Σε ότι αφορά την ομάδα μπάσκετ 3Χ3, ο προπονητής Ανδρέας Μπεκρής και οι αθλητές: Γιώργος Βούλγαρης, Παναγιώτης Κουλούρης, Μάριος Σπυρόπουλος και Χαράλαμπος Σώκκας.
Στην ομάδα του στίβου συμμετέχουν ο προπονητής Εμμανουήλ Ασπραδάκης και οι αθλητές, Νικόλαος Ασρπαδάκης στην σφαιροβολία, Χριστίνα Γεράση στα 100μ. μήκος και Νικολία Ποϊραζίδη στα 100μ. μήκος.
Στην ομάδα της κολύμβησης συμμετέχουν η προπονήτρια Ελένη Δαμιανάκη και οι αθλητές, Ολυμπία Γκογκάκη στα (50μ/100μ/200μ ΠΡΟΣΘΙΟ), ο Νικήτας Καπατσώρης στα (50μ/100μ ΕΛΕΥΘΕΡΟ – 50μ/100μ ΥΠΤΙΟ) και ο Ορέστης Ντίνος στα (50μ/100μ ΕΛΕΥΘΕΡΟ – 50μ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ – 50μ ΠΡΟΣΘΙΟ).