ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑ

Συμμετοχή του 1ου ΕΠΑΛ Λεχαινών σε δύο Ευρωπαϊκά Προγράμματα


Το 1ο ΕΠΑΛ Λεχαινών θα συμμετέχει σε δύο Ευρωπαϊκά Προγράμματα για την σχολική χρονιά 2017-2018 και ειδικότερα θα πραγματοποιήσει ταξίδια σε Ιταλία και Γαλλία όπου θα υλοποιηθούν δύο ευρωπαϊκά προγράμματα κινητικότητας μαθητών και εκπαιδευτικών συνοδών.

Το πρώτο πρόγραμμα Erasmus + ΚΑ1, αφορά την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση με θέμα “Ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων για την μετάβαση από την Εκπαίδευση στην Ευρωπαϊκή Αγορά Εργασίας” και θα συμμετέχουν 6 μαθητές ( Ιταλία, πόλη Reggio Emilia) από τον τομέα Πληροφορικής-Ειδικότητα Τεχνικών Εφαρμογών Πληροφορικής και 6 μαθητές από τον Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης-Ειδικότητα Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών και τους μαθητές θα συνοδεύσουν εκπαιδευτικοί και το δεύτερο πρόγραμμα ( Τουλούζη στη Γαλλία), θα συμμετέχουν 10 μαθητές από τον Τομέα Μηχανολογίας-Ειδικότητα Τεχνικών Εγκαταστάσεων ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμός, Υπεύθυνος υλοποίησης ο κ. Βατσής Παναγιώτης.

Το δεύτερο πρόγραμμα Erasmus+ KA2, αφορά στρατηγικές σχολικές συμπράξεις με θέμα ( Ασκήσεις ΤΠΕ προσανατολισμένες στο πρόγραμμα σπουδών με διασκέδαση) και στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν σχολεία από την Γερμανία, Πολωνία Ολλανδία, Ισπανία, Ελλάδα, με υπεύθυνο τον κ. Δελημπέη Γιώργο.