ΗΛΕΙΑ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμμετοχή φιλαρμονικής Λεχαινών στο φεστιβάλ κινηματογράφου Αρχαίας Ολυμπίας

  • 5
    Shares

Η Φιλαρμονική “Ορφεύς” των Λεχαινών, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή 1 Δεκεμβρίου κινηματογραφική προβολή και εργαστήριο για τα παιδιά της Φιλαρμονικής και όχι μόνο.

Στο Σινέ Άστρον προβλήθηκε αρχικά το ντοκιμαντέρ “Η ορχήστρα της ανακύκλωσης – Μια συμφωνία του ανθρώπινου πνεύματος” των Brad Allgood & Graham Townsley (ΗΠΑ-Παραγουάη, 84’, 2015). Η ταινία παρακολουθεί την «Ορχήστρα ανακύκλωσης της Κατέουρα».

Πρόκειται για μια ομάδα μουσικών που παίζουν όργανα κατασκευασμένα αποκλειστικά από σκουπίδια. Όταν η ιστορία αρχίζει να κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ορχήστρα εκτοξεύεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Με την καθοδήγηση του ιδεαλιστή διευθυντή της Φάβιο Τσάβεζ, η ορχήστρα πρέπει να βρει τον δρόμο της σε πρωτόγνωρες συνθήκες, με εμφανίσεις σε μεγάλα γήπεδα και sold out παραστάσεις. Όμως, η κοινότητα της Κατέουρα πλήττεται από φυσική καταστροφή και ο Φάβιο πρέπει να βρει κάποιον τρόπο να προστατέψει την μπάντα και να προσφέρει μια νότα αισιοδοξίας στην πόλη.

Το φιλμ αποτελεί μια μαρτυρία για τη δύναμη της μουσικής να μεταμορφώνει και την ανθεκτικότητα της ανθρώπινης ψυχής. Στη συνέχεια, η Μουσικός Ευγενία Κοΐνη υλοποίησε με τα παιδιά της Φιλαρμονικής εργαστήριο με θέμα “Παραγωγή Ήχου-Ανακυκλώσιμοι Ήχοι”: Τι είναι ήχος; Πώς παράγεται; Ποια τα χαρακτηριστικά του; Πόσους διαφορετικούς ήχους ακούμε κατά τη διάρκεια της ημέρας;

Τι συναισθήματα μάς δημιουργούν; Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου με αφορμή την ταινία, τα παιδιά της Φιλαρμονικής εφτιαξαν ηχοΐστοριες με ήχους του σώματος και ανακυκλωσιμων υλικών.


  • 5
    Shares