Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022
19.4 C
Pýrgos

Συμπεράσματα από το πρώτο φιλικό του Αίαντα

spot_img

Ικανοποιητικά δείγματα γραφής έδωσε ο Αίας Γαστούνης στο πρώτο του φιλικό παιχνίδι την περασμένη Κυριακή στο Επιτάλιο απέναντι στον Αλφειό. Οι Ερυθρόλευκοι, αν και με σημαντικές και καίριες απουσίες, έδειξαν ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο, αλλά συνάμα έδειξαν και ότι έχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης, σε τακτικά κομμάτια του παιχνιδιού τους. Ο Θοδωρής Ανδριόπουλος, ζήτησε βελτίωση στον τομέα της μετάβασης του παιχνιδιού, της εναλλαγής των φάσεων. Εκείνο που ζητάει από τους ποδοσφαιριστές του είναι να αποκτήσουν τη νοοτροπία όποτε χάνεται η μπάλα, να ξεκινούν άμεσα το πρέσινγκ για να την ανακτήσουν. Τομέας ο οποίος εκτός από τη δουλειά, χρειάζεται και καλή φυσική κατάσταση, στοιχείο το οποίο θα αρχίσει να εμφανίζεται με την πάροδο του χρόνου. Είναι λογικό ακόμα στο ξεκίνημα της προετοιμασίας να μην έχει η ομάδα φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης, πράγμα φυσιολογικό για την εποχή. Γι΄αυτό και ο Θοδωρής Ανδριόπουλος δίνει έμφαση στην κυκλοφορία της μπάλας, στις σίγουρες και καλές μεταβιβάσεις, έτσι ώστε να μην χάνεται η μπάλα εύκολα και απαιτείται πολύ τρέξιμο για να επιστρέψει η ομάδα και να καλύψει τα κενά που δημιουργούνται.

Από το πρώτο φιλικό προετοιμασίας, δεν μπορεί φυσικά να γίνει κανένας λόγος για ενδεκάδα. Το σχήμα ήταν πειραματικό και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της ημέρας, καθώς απουσίαζαν παίκτες όπως ο ο Αρβανίτης, ο Γκίνης, ο Γεωργόπουλος. Ενδεικτικό είναι ότι ο Ανδριόπουλος χρησιμοποίησε σε αυτό το παιχνίδι δεξιό οπισθοφύλακα τον Μπατζακόπουλο, έναν παίκτη ο οποίος είναι ζήτημα αν έχει παίξει έστω και μια φορά στην καριέρα του αυτή τη θέση. Και αυτό έγινε επειδή δεν είχε άλλη επιλογή, βάζοντας αριστερά τον Χριστοφοράτο. Το ζητούμενο από αυτό το φιλικό, ανεξάρτητα από τις θέσεις, ήταν οι ποδοσφαιριστές να κάνουν πράξη αυτά τα οποία δουλεύουν στις προπονήσεις. Όπως για παράδειγμα οι μικροί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αγωνίστηκαν όλοι για περισσότερο από δέκα λεπτά στη λήξη του ματς.

Το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να μπαίνουν και τα επιμέρους στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας, ενώ όσο προχωράμε στα φιλικά, θα αρχίσει και το μοντάρισμα της ενδεκάδας, οπότε και θα αρχίσουν να βγαίνουν τα πρώτα ουσιαστικά και ασφαλή συμπεράσματα για την ομάδα και την πορεία της προετοιμασίας της.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα