Συμπεράσματα από το φιλικό του Παμβουπρασιακού

spot_img

Προτεινόμενα

Δεν υπάρχει ομάδα στον κόσμο που σε περίοδο προετοιμασίας να πετάει. Και πόσο μάλλον όταν ακόμα όχι απλά δεν έχει περάσει στο τελικό στάδιο, όπου γίνεται το φορμάρισμα, αλλά ακόμα ο προπονητής προσπαθεί να μοντάρει μέσα από φιλικά την ενδεκάδα. Τα πράγματα για τον τεχνικό του ΠΑΟΒ Μίκι Τσίρκοβιτς γίνονται ακόμα πιο δύσκολα δεδομένου ότι υπάρχουν απουσίες λόγω τραυματισμών, αλλά και παίκτες οι οποίοι εντάχθηκαν στην ομάδα με καθυστέρηση. Αυτό απαιτεί το χρόνο του, καθώς έχουμε να κάνουμε με κομμάτια, τα οποία θα πρέπει να ενωθούν, για να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο.

Το σημερινό φιλικό, έδειξε όλα τα παραπάνω. Αν και οι Ταύροι δεν έπιασαν σπουδαία απόδοση όπως στα προηγούμενα φιλικά, έδειξαν άλλη μια φορά ότι είναι μια ομάδα που διαθέτει έμπειρους και καλούς ποιοτικά παίκτες. Παίκτες οι οποίοι διαθέτουν την προσωπικότητα που απαιτείται για να φέρουν στα μέτρα τους ένα παιχνίδι, να δημιουργήσουν τα ρήγματα και να βρουν τις απαντήσεις σε όλα τα “κουΐζ” που θα τους υποβάλλει ο αντίπαλος.

Το πρόβλημα που θα κληθεί να επιλύσει ο ΠΑΟΒ, είναι το περιορισμένο σε αριθμό ποδοσφαιριστών ρόστερ. Ένα πρόβλημα το οποίο σαν «απάντηση» έχει το γεγονός ότι ολοκληρωμένοι ποδοσφαιριστές όπως οι Πολίτης, Ντόμας, Νικολόπουλος, Μπούνας, Λιόσης, Μικελάτος κ.λπ, μπορούν να προσαρμοστούν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, να παίξουν σε διαφορετικές θέσεις, να ανταποκριθούν σε διαφορετικά συστήματα. Δίνουν δηλαδή την ευχέρεια στον Τσίρκοβιτς να αλλάξει το σύστημα ή τις θέσεις, να προσαρμόσει τα δεδομένα στους παίκτες που έχει και τις ανάγκες του κάθε παιχνιδιού ξεχωριστά. Εκείνο το οποίο δεν αλλάζει, είναι η τακτική και αυτά που ζητάει ο Τσίρκοβιτς. Δηλαδή παιχνίδι με τη μπάλα κάτω, ασφαλή πάσα, κίνηση στο χώρο, στηρίγματα και δημιουργία υπεραριθμιών. Πράγματα τα οποία σε κάποια φιλικά είδαμε, στο σημερινό φιλικό μάλλον όχι.

Και δεν είδαμε αυτά που ζητάει ο Τσίρκοβιτς, καθώς το Καταστάρι ήταν μια ομάδα καλά οργανωμένη μεσοαμυντικά, με άμεση μετάβαση, μια ομάδα η οποία έβγαινε γρήγορα στην επίθεση, κυκλοφορούσε τη μπάλα και είχε άμεσες επιστροφές και εκ νέου αμυντική οργάνωση. Σε αυτό τον τομέα στάθηκε και ο Τσίρκοβιτς, αποκαλύπτοντας  τους προβληματισμούς του, ότι η ομάδα δεν θα μπορέσει εύκολα να λειτουργήσει γρήγορα και αποτελεσματικά σε μικρούς χώρους, σε κατάσταση πρωτοβουλίας, ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια. Ωστόσο εκείνο που αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας είναι ότι το παιχνίδι πρωτοβουλίας, είναι και το δύσκολο κομμάτι στο ποδόσφαιρο, αυτό που απαιτεί πολλή δουλειά, καλή φυσική κατάσταση και χρόνο προσαρμογής. Είναι αυτό που αποκτιέται μέσα από τη δουλειά σε βάθος χρόνου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα