ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΗΛΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ

Συνάντηση αντιπ. Αγροτ. Ανάπτυξης Μητρόπουλου με παραγωγούς και κτηνοτρόφους


Στα χωριά του Δήμου Πύργου Αμπελώνα και Κολίρι βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος όπου είχε συνάντηση με παραγωγούς ελαιολάδου αλλά και εργάτες δακοκτονίας προκειμένου να συντονιστεί η δεύτερη φάση ψεκασμών για το δάκο.

“Οι ψεκασμοί για την προστασία της ελαιοπαραγωγής από το δάκο συνεχίζονται όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας- τόνισε ο κ. Μητρόπουλος-. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να θωρακίσουμε την ελαιοπαραγωγή της φετινής χρονιάς, καθώς δέχεται νέο πλήγμα από την παρατεταμένη ανομβρία, παρόλα αυτά είναι το μόνο προϊόν που μπορεί συμβάλει ουσιαστικά στην τοπική οικονομία, ελαχιστοποιώντας τις απώλειες του εισοδήματος των αγροτών.”

Στη συνέχεια ο κ. Μητρόπουλος βρέθηκε στην Ηράκλεια μετά από κάλεσμα των κτηνοτρόφων της περιοχής όπου έγινε δέκτης παραπόνων σχετικά με τη μείωση της τιμής του αιγοπρόβειου αλλά και του γίδινου γάλακτος, καθώς οι μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες έχουν αρχίσει να εισάγουν γάλα κυρίως από τα Βαλκάνια με αποτέλεσμα να μειώνονται οι ποσότητες του γάλακτος που απορροφούνται από την περιοχή μας.