Συνάντηση Γεωργιόπουλου με Μπαλιούκο για τον Αλφειό και το οδικό δίκτυο

spot_img

Προτεινόμενα

Προσποιούμενος τον λογιστή του πήρε 6.000€

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για απάτη Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας Κυλλήνης σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη. Ειδικότερα, άγνωστος δράστης, επικοινώνησε...

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου και του Δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκη Μπαλιούκο, για την επέκταση της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Αλφειού ποταμού και η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας της Εθνικής Οδού Πύργος-Καλό νερό, ενώ στην συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων ΠΕ Ηλείας και άλλων αιρετών του Δήμου.

Ο κ. Μπαλιούκος ανέφερε πως στην περιοχή του Αλφειού ποταμού και οι εκτάσεις της πρώην λίμνης Αγουλινίτσας, πρέπει να δημιουργηθούν υποδομές εξυπηρέτησης των παραγωγών για να μη σβήσει η οικονομική ζωή της περιοχής, ενώ πρόσθεσε ότι στο Φράγμα του Αλφειού μετά τις πλημμύρες του 2003 το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί με επιτυχία και αναφέρθηκε εκ νέου στην ανάγκη καθαρισμού της κοίτης.

Από την πλευρά του κ. Γεωργιόπουλος τόνισε για τον Αλφειό έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία και ότι η Περιφέρεια βρίσκεται σε φάση διεκδίκησης χρηματοδότησης.

Όσο αφορά τους οδικούς άξονες του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, ο κ. Γεωργιόπουλος επεσήμανε ότι το προσεχές χρονικό διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση του εθνικού άξονα που διατρέχει η νότια Ηλεία και συμπλήρωσε ότι είναι διεκδίκηση όλης της Ηλείας η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και ότι όσο αφορά για την συντήρηση του εθνικού άξονα, υπάρχει μια μικρή εργολαβία 650.000 ευρώ μέσα από την οποία θα πρέπει να γίνουν όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις στα επικίνδυνα για οδική ασφάλεια σημεία.

Ο κ. Μπαλιούκος σημείωσε πως για τον δρόμο Διάσελλα-Μπαρακίτικα-Πλατιάνα εκκρεμεί η εργολαβία των 3,4 εκ. ευρώ η οποία έχει δημοπρατηθεί από το καλοκαίρι, με την οποία ολοκληρώνεται το έργο στο σύνολό του, ενώ πρόσθεσε ότι σε συνδυασμό με τα έργα που θα γίνουν από το Ταμείο Μολυβιάτη σκοπός αποτελεί να υπάρξουν οι κατάλληλες υποδομές ώστε να εξυπηρετούνται οι παραγωγικές μονάδες του πρωτογενούς τομέα.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα