ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΗΛΕΙΑ

Συνάντηση για τις επιθέσεις τσακαλιών στην Ορεινή Ηλεία

Στον αντίκτυπο της αύξησης επιθέσεων τσακαλιών το τελευταίο διάστημα σε πολλές περιοχές της Ορεινής Ηλείας, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 25 Οκτωβρίου συνάντηση του Αντιδημάρχου Λαμπείας κ. Βασίλη Αρβανίτη και του Δασάρχη Πύργου κ. Παναγιώτη Λάττα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης τέθηκε το θέμα για αποζημιώσεις κτηνοτρόφων που έχασαν τα ζώα τους από επιθέσεις τσακαλιών, ενώ συζητήθηκε και ο αριθμός των ζώων που δέχθηκαν επίθεση από τσακάλια, καθώς κι ότι τα τσακάλια στο σχετικό ΦΕΚ που καθορίζει τις ζημιές από άγρια ζώα δεν περιλαμβάνεται, αφού εντάσσονται μόνο οι λύκοι, αλεπούδες και αδέσποτα σκυλιά.

Παράλληλα, από το Δασαρχείο αναμένεται να δημιουργηθούν από τις αρχές του έτους ομάδες επιστημόνων, για να μπορέσουν να προσεγγίσουν τον αριθμό των τσακαλιών, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Τέλος, οι κτηνοτρόφοι που χάνουν τα ζώα τους από επιθέσεις τσακαλιών πρέπει να επικοινωνήσουν τηλεφωνικός την ίδια ή την αμέσως επόμενη ημέρα με το ανταποκριτή του ΕΛΓΑ, ώστε να γίνει καταγραφή του γεγονότος και να προχωρήσει η διαδικασία αποζημίωσης, ενώ να σημειωθεί πως αν η αναγγελία δεν γίνει μέσα σε 48 ώρες τότε το αίτημα ακυρώνεται.

.