ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ

Συνάντηση εκπαιδευτικών με τους γονείς μαθητών του 2ου Γυμνασίου Πύργου


Η πρώτη καθιερωμένη συνάντηση καθηγητών και γονέων των μαθητών της πρώτης τάξης του 2ου Γυμνασίου έγινε  στον χώρο του γυμναστηρίου.

Τον συντονισμό της συνάντησης είχε ο Δ/ντής του 2ου Γυμνασίου κ. Γεώργιος Κομιώτης με τους δύο Υποδ/ντές κ. Ιωάννα Φραγκέσκου και Άγγελο Λαμπρόπουλο, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη μιας αμοιβαίας σχέσης εμπιστοσύνης που διατηρεί η σχολική μονάδα με τις οικογένειες των μαθητών της. Τόνισαν ότι η συνεργασία των εκπαιδευτικών με τους γονείς είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη των στόχων που θέτουν οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς από κοινού.  Ανέφεραν σημεία και τομείς της εκπαιδευτικής διαδικασίας και ανέλυσαν παιδαγωγικές παραμέτρους και πλευρές.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν καθηγητές που διδάσκουν στην Α΄ τάξη (γενικής και ειδικής αγωγής) και ανέλυσαν τις προσεγγίσεις που πρέπει να έχουν οι γονείς στην μαθησιακή διαδικασία και στα προγράμματα (ευρωπαϊκά και εθνικά) που υλοποιεί το σχολείο .

Οι γονείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εκπαιδευτικών και είχαν την ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία με τους καθηγητές των παιδιών τους, εγκαινιάζοντας έτσι την συνεργασία τους. Γιατί η συνεργασία οικογένειας και σχολείου αποτελεί σημαντικό θεμέλιο για την πρόοδο στην εκπαίδευση των παιδιών και γενικότερα στην ολόπλευρη ανέλιξή τους. Έθεσαν ερωτήσεις και συζήτησαν δημόσια και κατ’ ιδίαν θέματα και απορίες των παιδιών τους.