Συνάντηση Κατσιφάρα με Μπαξεβανάκη στην Αθήνα

spot_img

Προτεινόμενα

Με τον Ηλείο Υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη συναντήθηκε στην Αθήνα σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Στην ατζέντα της συζήτησής τους ήταν μια σειρά έργων που εξελίσσονται  στην Περιφέρεια, αλλά και θέματα Παιδείας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη Στρατηγική Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων Κατακόλου – Αρχαίας Ολυμπίας που βρίσκεται σε πολύ καλό στάδιο, αφού έχει ανοίξει ήδη η πρώτη από τις προσκλήσεις για την υποβολή προτάσεων έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα», από τους δυνητικούς δικαιούχους.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σύμφωνη γνώμη που δόθηκε στη ΔΕΥΑ Πύργου, ώστε να προχωρήσουν σύντομα οι διαδικασίες για την δημοπράτηση ενός μείζονος σημασίας έργου για την Π.Ε. Ηλείας και συγκεκριμένα: «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του Δικτύου Ύδρευσης Πύργου Ηλείας», συνολικού ύψους σύμβασης 1.978.668 ευρώ.

Ο Υφυπουργός Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ζήτησε από την Περιφέρεια να στηρίξει το θεσμό του «Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας» των ΕΠΑΛ, προσφέροντας θέσεις μαθητείας σε αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων και στις τρείς Περιφερειακές Ενότητες, συμβάλλοντας έτσι ενεργά στην αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και στη διασύνδεσή της με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και της τοπικής κοινωνίας.

Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας ενημέρωσε τον κ. Μπαξεβανάκη πως ήδη έχει εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο η απόφαση ένταξης συνολικά 30 μαθητευομένων, ενώ σε επόμενη συνεδρίαση του Σώματος θα τεθούν προς έγκριση περισσότερες θέσεις, ιδίως στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, ενώ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα διατεθούν και θέσεις πρακτικής άσκησης στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα