Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022
20.2 C
Pýrgos

Συνάντηση λογιστών στις υπηρεσίες του νομού Ηλείας

spot_img

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Δ.Ο.Υ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ, ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΙΚΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΕΙΧΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ.

Προχωρώντας στην υλοποίηση του αρχικού σχεδιασμού του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΦΕΕ Ηλείας προχώρησε σε συναντήσεις με τους Προϊσταμένους των τοπικών υπηρεσιών, με σκοπό την ενίσχυση της ήδη καλής συνεργασίας μεταξύ λογιστών και υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ. – Ι.Κ.Α.), καθώς και την επίλυση τυχόν προβλημάτων που προκύπτουν. Στις συναντήσεις από την ΕΛΦΕΕ N. Ηλείας παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Αλέξιος Νταουλάρης, ο Αντιπρόεδρος Ιωάννης Πουλακίδας, ο Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Λαλιώτης, η ταμίας Ευγενία Γιαμπαστή και τα μέλη, Ευθύμιος Βεργούρος, Χρήστος Λαγός και Χρήστος Βασιλόπουλος.

Το καίριο πρόβλημα που διαπίστωσε το Διοικητικό Συμβούλιο, είναι η υποστελέχωση όλων των υπηρεσιών, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στις Ηλειακές επιχειρήσεις και πολίτες, αφού οι υποθέσεις τους καθυστερούν.

Όσον αφορά την Δ.Ο.Υ Αμαλιάδας, η συνάντηση έγινε με την προϊσταμένη της τοπικής εφορίας κα Αθηνά Γαλανοπούλου την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου. Τα θέματα που συζητήθηκαν, αφορούσαν στο πως θα συμβάλλουν και τα δύο μέρη ώστε να μειωθεί ο χρόνος ανταπόκρισης των αιτημάτων, στα οποία τον μήνα Ιανουάριο παρατηρήθηκε μία αύξηση της αναμονής, η οποία δεν υπήρχε το προηγούμενο διάστημα.

Την ίδια μέρα, η Διοίκηση της Ένωσης επισκέφθηκε και το τοπικό παράρτημα του ΕΦΚΑ. Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΦΚΑ Αμαλιάδας είναι μόλις στα 12 άτομα, σε μία υπηρεσία που εξυπηρετεί ένα μεγάλο γεωγραφικό μέρος του νομού μας. Σε συζήτηση που είχαμε με την Διευθύντρια του Υποκαταστήματος κα Γραμματικού Φιλιώ αλλά και τον προϊστάμενο των εσόδων κύριο Νίκο Καλημέρη, προσπαθήσαμε να βρούμε μία λύση, ώστε να μπορεί η υπηρεσία να αντεπεξέλθει στον τεράστιο όγκο εργασιών που έχει, σε σχέση με το ανθρώπινο δυναμικό της, και ταυτόχρονα πώς θα διαμορφωθεί ένα πλαίσιο, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί. Το πλαίσιο αυτό είναι δυναμικό, και θα αναδιαμορφώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ανάλογα με τις ανάγκες που θα υπάρχουν. Τέλος με την νέα στρατηγική του Υπουργείου εργασίας, οι πολίτες θα πρέπει να καλούν το 1555 για θέματα που τους αφορούν και εφόσον δεν μπορεί να δοθεί λύση, τότε και μόνο να προβαίνουν σε επίσκεψη στο Τοπικό Υποκατάστημα του ΕΦΚΑ, κατόπιν ραντεβού.

Τελευταία συνάντηση ήταν την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου στην κεντρική Δ.Ο.Υ. του νομού μας με τον Διευθυντή κύριο Μηνά Παναγιωτίδη. Η συνάντηση ήταν άκρως εποικοδομητική όπως και με τις προηγούμενες υπηρεσίες, και αντίστοιχα διαμορφώθηκαν τα πλαίσια ώστε να μην υπάρχει κάποιο θέμα εξυπηρέτησης σχετικά με τους λογιστές φοροτεχνικούς, τα οποία είναι και αυτά δυναμικά. Επίσης η Διοίκησης της ΕΛΦΕΕΗ είναι σε μόνιμη επικοινωνία με την Δ.Ο.Υ., ώστε να μπορούμε να βελτιώσουμε ή προτείνουμε κάποιες βελτιώσεις προς όφελος όλων.

Λεπτομέρειες των συναντήσεων καθώς και τα πλαίσια που καθορίστηκαν θα αποσταλούν στα μέλη της ΕΛΦΕΕ ν. ΗΛΕΙΑΣ εντός των επόμενων ημερών.

Η Διοίκηση της ΕΛΦΕΕ ν. Ηλείας θα συνεχίσει τις συναντήσεις της και με άλλους θεσμικούς φορείς του νομού, ώστε να μπορέσει να προτείνει θέματα βελτίωσης σε θέματα που αφορούν τόσο τους λογιστές όσο και τους πολίτες.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα