ΗΛΕΙΑ OIKONOMIA ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ ΠΥΡΓΟΥ

Συνάντηση με εκπροσώπους του επιχειρηματικού, επαγγελματικού και εμπορικού κόσμου της Ηλείας, είχε ο Αντιπεριφερειάρχης

  • 7
    Shares

Συνάντηση με εκπροσώπους του επιχειρηματικού, επαγγελματικού και εμπορικού κόσμου της Ηλείας, είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος,  σήμερα Παρασκευή 13 Μαρτίου, με αφορμή τις αρνητικές συνέπειες που καταγράφονται, σε οικονομικό επίπεδο, στους παραπάνω κλάδους και στην Ηλεία, λόγω της επιβολής των μέτρων πρόληψης για την εξάπλωση του κορωνοϊου.

Στην συνάντηση, συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας Νίκος Καρυώτης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Νίκος Ξανθούλης και ο γραμματέας Νίκος Σκορδαλής καθώς επίσης ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκος Σαψάλης και οι αντιπρόεδροι, Γιάννης Γεωργακόπουλος και Φώτης Νικολόπουλος.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης άκουσε με προσοχή και κατέγραψε τους προβληματισμούς του επαγγελματικού και επιχειρηματικού κόσμου, όπως αυτές παρουσιάστηκαν από τους εκπροσώπους τους, χαρακτηρίζοντάς τες απόλυτα δικαιολογημένες, ενώ τους ζήτησε μια πιο συγκεκριμένη καταγραφή – προσέγγιση της οικονομικής ζημίας ανά περιοχή, αλλά και τις προτάσεις τους, προκειμένου να προωθηθούν από τον ίδιο στα αρμόδια Υπουργεία ενόψει των περαιτέρω μέτρων ανακούφισης και στήριξης όλων των επαγγελματικών κλάδων, που επεξεργάζεται και ανακοινώνει σταδιακά η Κυβέρνηση.

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν διαδοχικές αρνητικές συνέπειες σε ολόκληρο τον επιχειρηματικό και επαγγελματικό κόσμο της Ηλείας, καθώς από την εξάπλωση του κορωνοϊου και τον περιορισμό των δραστηριοτήτων των πολιτών, πλήττεται οικονομικά μεγάλος αριθμός επαγγελματικών κλάδων. Συμμερίζομαι και κατανοώ απόλυτα την εύλογη ανησυχία της τοπικής κοινωνίας.

   Δεδομένου ότι, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των ειδικών επιστημόνων, το επόμενο χρονικό διάστημα είναι κρίσιμο, αυτό που προέχει είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και συνακόλουθα η εύρυθμη λειτουργία του Συστήματος Υγείας, ώστε αυτό να μην καταρρεύσει και να μπορέσει να ανταποκριθεί σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Γιατί το υπέρτατο αγαθό, είναι η ανθρώπινη ζωή.

   Αυτό, δε σημαίνει ότι δεν διεκδικούμε την οικονομική στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων και επαγγελματιών. Αντιθέτως, εργαζόμαστε για το σκοπό αυτό και αναμένουμε τη νέα δέσμη μέτρων όπως αυτό μας έχει γνωστοποιηθεί από την Κυβέρνηση».


  • 7
    Shares