ΗΛΕΙΑ

Συνάντηση με Energean Oil

  • 4
    Shares

Η πορεία ωρίμανσης και υλοποίησης των έργων της Energean Oil για την έρευνα και αξιοποίηση υδρογονανθράκων στο Κατάκολο, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε, σήμερα 16 Ιανουαρίου 2019, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας κ. Γεωργιόπουλος μαζί με τον πρόεδρο της Ελληνικής  Διαχειριστικής  Εταιρείας  Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) κ. Ιωάννη Μπασιά και τον τεχνικό σύμβουλο της Energean Oil κ. Κωνσταντίνο Νικολάου.

¨Η Ηλεία δεν μπορεί να απεμπολήσει το δικαίωμά της να καρπωθεί τον ορυκτό της πλούτο. Αυτή η αξιοποίηση όμως οφείλει να έχει πρωτίστως το βλέμμα της στραμμένο στον άνθρωπο, στο φυσικό περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η συνεχής προσπάθειά μας για τον ενεργειακό μετασχηματισμό μέσω της έλευσης του υγροποιημένου φυσικού αερίου και των ΑΠΕ , την εξοικονόμηση ενέργειας και τις δράσεις για μείωση εκπομπών ρύπων, αποτελούν προτεραιότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας¨ δήλωσε ο Aντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας κ. Γεωργιόπουλος.

Στην τεχνική συνάντηση μετείχαν ακόμα οι κ.κ Κωσταριάς- Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Ολυμπισμού – Εθελοντισμού και Αθλητισμού, Ανεστούδης- υπεύθυνος γεωτρήσεων της Energean Oil και Καραχάλιος-επιστημονικός συνεργάτης της ΠΔΕ.


  • 4
    Shares