ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του Δημήτρη Μπαξεβανάκη με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη


Στο επίκεντρο οι αθλητικές υποδομές στην Ηλεία

Συνεργασία είχαν σήμερα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, με αντικείμενο ένα πρόγραμμα άμεσων παρεμβάσεων σε ήδη υφιστάμενες αθλητικές υποδομές, για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό, τους.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε το Κολυμβητήριο Πύργου. Ο κ Μπαξεβανάκης τόνισε την αναγκαιότητα της χρηματοδότησης του έργου από το Υφυπουργείο Αθλητισμού ώστε το κολυμβητήριο, που για τόσα χρόνια βρίσκεται στην εγκατάλειψη, να καταστεί και πάλι λειτουργικό και να καλύψει τις ανάγκες της αθλητικής και της μαθητικής κοινότητας ολόκληρης της πόλης του Πύργου. Ο κ. Βασιλειάδης συμμερίστηκε την αναγκαιότητα επισκευής του κολυμβητηρίου και τόνισε ότι εντός των ημερών οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού θα εξετάσουν την τεχνική μελέτη που έχει αποστείλει ο Δήμος Πύργου για τυχόν ελλείψεις. Στη συνέχεια θα υπάρξει χρηματοδότηση του έργου από τις πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της ΓΓΑ. Για την ολοκλήρωση του έργου θα πρέπει να υπάρξει και σχετική οικονομική συμβολή του Δήμου, όπως έχει ήδη δεσμευθεί ο Δήμος Πύργου.

Στην συνέχεια συζητήθηκε η ανάγκη χρηματοδότησης για την κατασκευή σκεπάστρου των κερκίδων του Δημοτικού Γηπέδου Αμαλιάδας. Και σε αυτή την περίπτωση ο κ. Βασιλειάδης τόνισε ότι θα εξεταστεί η μελέτη και θα υπαρξει επικοινωνία με τον Δήμο Ηλιδας για τη δρομολόγηση και τη χρηματοδότηση του έργου.

Επόμενο θέμα στη συνάντηση ήταν το γήπεδο Κατακόλου, για το οποίο ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε στον κ. Μπαξεβανάκη ότι από τις πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του φετινού προϋπολογισμού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού θα γίνει σύντομα η εκταμίευση του ποσού που αφορά το γήπεδο.

Τέλος ο κ. Μπαξεβανάκης ζήτησε από τον κ Βασιλειάδη, ενόψει της αφής της φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στις 24 Οκτωβρίου στην Αρχαία Ολυμπία, να εξετάσει το ενδεχόμενο έκτακτης επιχορήγησης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Ο κ. Βασιλειάδης, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του γεγονότος, επισήμανε ότι θα υπάρξει για το ζήτημα αυτό σχετική επικοινωνία με τον Δήμο.