Συνάντηση των κυνηγών με τον Δασάρχη Ολυμπίας

spot_img

Προτεινόμενα

Την Δευτέρα 3/7, οι Πρόεδροι πέντε Κυνηγετικών Συλλόγων (Πύργου, Κρεστένων, Ολυμπίας, Ζαχάρως, Ανδρίτσαινας) της Ηλείας είχαν συζήτηση για σειρά θεμάτων σχετικά με την κυνηγετική κοινότητα, το περιβάλλον και τον θηραματικό πληθυσμό με τον Δασάρχη Ολυμπίας, κ. Βασίλη Γιακουμή.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η πρόσφατη μελέτη που εγκρίθηκε από την Περιφέρεια για την από κοινού απελευθέρωση θηραμάτων σε επιλεγμένα σημεία, με στόχο τον αποτελεσματικό εμπλουτισμό τους. Οι πρόεδροι και των πέντε συλλόγων τόνισαν την σπουδαιότητα της κοινής δράσης.

Μάλιστα, ο κ. Γιακουμής εξέφρασε την ικανοποίηση του από την άριστη συνεργασία με τους κυνηγετικούς συλλόγους για να γίνουν οι απελευθερώσεις σύμφωνα με την μελέτη και πρότεινε την επαναλειτουργία του εκτροφείου- πυρήνα προσαρμογής στην Ανδρίτσαινα για την πέρδικα και τον φασιανό.

Η συγκεκριμένη πρόταση ανοίγει νέους ορίζοντες στο φιλοθηραματικό έργο που μπορεί να γίνει στην ευρύτερη περιοχή και οι πέντε σύλλογοι δεσμεύτηκαν ότι θα υποβάλλουν μελέτη για τον τρόπο που θα συνδράμουν το Δασαρχείο και θα συμμετέχουν στην συντήρηση και τη λειτουργία του.

Ακόμα συζητήθηκε η θήρα στην περιοχή της λίμνης Καϊάφα και τα δεδομένα των τελευταίων ετών μαζί με τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί. Οι πρόεδροι των συλλόγων υπέβαλλαν τις προτάσεις τους για την συνέχεια της θήρας επισημαίνοντας ότι αφορά εκατοντάδες κυνηγούς.

Ο κ. Γιακουμής ανέφερε ότι θα μελετήσει τις προτάσεις και σύντομα θα κάνει την εισήγησή του αντιμετωπίζοντας θετικά το ζήτημα.

Τέλος, συζητήθηκαν και οι εξελίξεις γύρω από το Κυπαρισσιακό Κόλπο με την επικείμενη έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα