15.3 C
Pýrgos
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Συνάντηση Χριστοδουλόπουλου με τον Ινδό επιχειρηματία Assem Chauhan (Ασσήμ Τσοουχάν) (βίντεο)

spot_img

«Θεμέλια» συνεργασίας στη συνάντηση δημάρχου Ήλιδας με Ινδό επιφανή επιχειρηματία

Οι τρόποι συνεργασίας της Ελλάδας και Ινδίας, με επίκεντρο την περιοχή της Ήλιδας, εξετάστηκαν στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο δήμαρχος Χρ. Χρηστοδουλόπουλος, με τον Ινδό επιχειρηματία Ασσήμ Τσοουχάν.

Ο κ. Τσοουχάν ανήκει σε μια από τις παγκοσμίως αναγνωρισμένες στο χώρο της παιδείας ινδικές οικογένειες και συγκεκριμένα είναι ιδιοκτήτης των “Amity University”, έχοντας στην κατοχή του 130 εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ινδία, την Αμερική και την Ευρώπη, με πρωτότυπα και καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Ινδός επιχειρηματίας δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του για την ίδρυση παραρτήματος του Πανεπιστημίου του στην Ελλάδα, κάτι για το οποίο ωστόσο όπως τόνισε ο δήμαρχος Ήλιδας απαιτείται η βούληση της κεντρικής εξουσίας και της νομοθεσίας της χώρας.

Ταυτόχρονα και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η επιθυμία για συνεργασία σε διάφορους τομείς, όπως είναι ο πολιτισμός, το περιβάλλον, ο αγροτικός τομέας, καθώς επίσης και η λειτουργία θερινών σχολείων στην περιοχή.

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι ο κ. Τσοουχάν είναι ένας από τους πλουσιότερους Ινδούς επιχειρηματίες, με πλεόνασμα των επιχειρηματικών του κεφαλαίων και επενδύσεις 500 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως.

Στη συνάντηση το «παρών» έδωσαν επίσης οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Νώντας Παναγιωτόπουλος, Ρούλα Γκουβίτσα και Κώστας Τσεριώνης, καθώς επίσης και ο εντεταλμένος σύμβουλος για αγροτικά θέματα του δήμου κ. Χρ. Βαλιανάτος.

«Ο Παγκόσμιος Ινδός» Assem Chauhan (Ασσήμ Τσοουχάν)

Ο Assem Chauhan (Ασσήμ Τσοουχάν) προέρχεται από Ινδική οικογένεια, η οποία αποτελεί κάτι περισσότερο από μία συνηθισμένη Ινδική οικογένεια. Πέρα από το γεγονός πως ακολουθούν πιστά τις τιμημένες αξίες, φέρουν το όνομα μίας από τις παγκοσμίως αναγνωρισμένες οικογένειες στον τομέα της εκπαίδευσης.

Η προσπάθειές τους ανέδειξαν το “Amity University” ως παγκόσμιο ηγέτη που έχει στόχο την επαγγελματική επιτυχία των μαθητών του. Το “Amity University” με 130 παραρτήματα διεθνώς (Ινδία/ Αμερική/ Ευρώπη), είναι γνωστό για την ικανότητα του να εφευρίσκει, να προσφέρει και να διδάσκει πρωτότυπα και πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Μια σωρεία λόγων κρύβεται πίσω από την επιτυχία του και την αέναη  βασιλεία του στην κορυφή της εκπαίδευσης. Ο νεότερος απόγονος της οικογένειας Chauhan, που είναι γνωστός για την καινοτόμα σκέψη του, αποτελεί την κινητήριο δύναμη των επιχειρηματικών τους ενεργειών.

Αυτό που στοιχειοθέτησε τον Assem Chauhan ως ηγέτη είναι οι ξεκάθαρες επιδιώξεις του και η πρόθεση του να τις υλοποιεί. Η στενή του σχέση και η ενασχόλησή του με τον ιδιωτικό τομέα τον κατέστησαν ικανό να αντιλαμβάνεται τι απαιτεί μια επιτυχημένη επιχείρηση. Πιο συγκεκριμένα πιστεύει «Δεν είναι μόνο οι ιδέες ή η προνοητικότητα που οδηγούν στην επαγγελματική επιτυχία, αλλά, επιπλέον, η πραγματική εφαρμογή και η εκτέλεση μίας ιδέας».

Δεν είναι περίεργο πως έχει συμβάλει στην ανάδειξη της ομάδας Πανεπιστημίων Amity σε πρωτοφανή ύψη και εργάζεται πυρετωδώς για την επέκταση του Ιδρύματος σε ολόκληρη την Ινδία.

Η εύστοχη επιχειρηματική του αίσθηση αποτελεί επίσης ένα από τα κεντρικά σημεία και τους λόγους  για τους οποίους η δραστηριότητα του  είναι προσοδοφόρα και διανύει αυτή την περίοδο άνθηση.

Ο ίδιος δηλώνει «Ποιο είναι το νόημα να διατηρείς μία προσοδοφόρα επιχείρηση χωρίς να είναι ξεκάθαρη η ροή των εσόδων». Οι ικανότητές του στην ανάπτυξη και την καθοδήγηση επιχειρήσεων γρήγορα μετατράπηκαν σε μύθο, αλλά η ευχαρίστηση του βρίσκεται στην δημιουργία.

Το Πανεπιστήμιο Amity διέθετε καινοτόμα μέσα προκειμένου να προετοιμάσει τους φοιτητές του σχετικά με τις επιχειρήσεις. Η επιθυμία του να προωθήσει επαγγελματικά τους μαθητές αποδεικνύεται και από το Youth Tv.

Πρόκειται για το 24ωρο τηλεοπτικό κανάλι του Amity το οποίο προβάλει εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνουν και προβάλουν οι ίδιοι οι φοιτητές μέσα από το στούντιο που διατηρεί το Πανεπιστημίου.

Τα περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια που δόθηκαν από τον Assem για αυτό το έργο αποδεικνύουν ότι είναι έτοιμος αλλά και ικανός να επενδύσει τα χρήματά του εκεί όπου είναι απαραίτητο. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος «Η δύναμή μας είναι οι μαθητές μας».

Επίσης συμπληρώνει «Γνωρίζουμε πως υπάρχει μεγάλη ποσότητα δημιουργικής ενέργειας στην ινδική νεολαία. Αυτή είναι που θέλουμε να γίνει ο θεμέλιος λίθος του προγράμματος. Προσπαθήσαμε να καταστήσουμε την εκπαίδευση πιο διαδραστική περικλείοντας μέσα στο εκπαιδευτικό μας σύστημα τη χρήση διάφορων μέσων επικοινωνίας».

Ο Assem πιστεύει πως η μανιώδης αφοσίωση ενός επιχειρηματία στο κέρδος ίσως καταφέρει να τον καταστήσει επιτυχημένο αλλά αυτό δεν αποτελεί εγγύηση για την αρτιότητα του έργου του. Επισημαίνει «ο καλύτερος επενδυτής είναι εκείνος που δεν κυνηγάει το χρήμα αλλά το πάθος».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα