ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

«Συνέντευξη ψυχής» από τον Κώστα Τζαβάρα! (όλη η συνέντευξη σε βίντεο)


 «Η πολιτική για μένα είναι άθλημα ζωής»

Χείμαρρος ο βουλευτής Κώστας Τζαβάρας στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα, στο δικηγορικό του γραφείο στον Πύργο, μιλώντας… για τους πάντες και τα πάντα, ξεκαθαρίζοντας τη στάση του και τη θέση που εξέφρασε πρόσφατα, να απέχει από τις επόμενες εκλογές, στον λαό της Ηλείας.

Ο Κώστας Τζαβάρας μίλησε για «θέατρο παραλόγου που ξεκινά από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας» για  «ανωμαλία στο πολίτευμα και στη λειτουργία των θεσμών», αναρωτήθηκε για τον… «εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη».

«Λαϊκιστής δεν είναι ο Τζαβάρας» τόνισε μεταξύ άλλων και συνέχισε: «και για να μην μείνει η παραμικρή αμφιβολία λέω ότι δεν το κάνω για τα ψηφαλάκια, δεν με ενδιαφέρει το τι θα πουν οι οποιοιδήποτε άνθρωποι έχουν ή δεν έχουν συμφέροντα από τη διατήρηση ή το κλείσιμο των τμημάτων, αλλά επειδή θέλω να είμαι καθαρός, έντιμος και μεταρρυθμιστής λέω ότι σε αυτή την περίπτωση, εφόσον αυτόν τον παραλογισμό δεν μπορώ να τον αντιμετωπίσω διαφορετικά δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, πολύ έντιμα και πολύ ξεκάθαρα».

Συνεχίζοντας ο κ. Τζαβάρας είπε: «Μέχρι στιγμής κρατούσα  στάση αναμονής για το θέμα του αυτοκινητοδρόμου. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε από την πλατεία του Πύργου ότι το έργο μέσα  στους 2-3 πρώρες μέρες θα έχει ξεκινήσει, θα έχει δημοπρατηθεί, θα έχει γίνει κάτι.  Μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει τίποτα, δεν έχουμε χρονοδιάγραμμα.  Ένας από τους λόγους που  δεν έχει νόημα πια να είναι στην πολιτική γιατί γίνομαι ανακόλουθος και μειωμένης αξιοπιστίας πολιτικός, αν μέχρι το τέλος της θερινής περιόδου δεν υπάρχουν εξαγγελίες, θα είναι και αυτός».

Και έκλεισε λέγοντας: «Η πολιτική για μένα δεν είναι αυτοσκοπός, η πολιτική για μένα δεν είναι τρόπος επαγγελματικής επιβίωσης, η πολιτική για μένα είναι ένα άθλημα ψυχής που το υπηρέτησα, που λάθη μπορεί να έκανα, μπορεί κάποια πράγματα να μην μπόρεσα να τα κάνω αλλά τουλάχιστον κατά το μεγαλύτερο μέρος, είτε σαν βουλευτής, είτε σαν υπουργός αυτόν τον τόπο τον υπηρέτησα με αγάπη, τον υπηρέτησα με ζήλο, τον υπηρέτησα χωρίς υστεροβουλίες και χωρίς περιμένω τίποτα άλλο, εκτός από το να βοηθήσουμε όλοι μαζί αυτός ο τόπος να πάει μπροστά».

Τώρα, σε ότι αφορά στην ερώτηση αν σκέφτεται να είναι υποψήφιος δήμαρχος Πύργου, ο κ. Τζαβάρας απάντησε γελώντας: «Δεν το έχει σκεφτεί ακόμα, αλλά μην λέμε τέτοια γιατί κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους».