Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022
22.8 C
Pýrgos

Συναντήθηκαν προχθές δύο πρόσωπα τα οποία μοιράζονται την αγάπη τους για την Πηνεία

spot_img

Δύο πρόσωπα τα οποία μοιράζονται την αγάπη τους για την Πηνεία και διαθέτουν ειδικές γνώσεις για την ανάπτυξή της μάθαμε ότι συναντήθηκαν προχθές.

Ο κ. Γιάννης Παρασκευόπουλος, CEO της TurboMed, εταιρίας ναυτικής τεχνολογίας με πολυετή δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο οποίος καταγόμενος από τον Δ. Ήλιδας δεν είναι η πρώτη φορά που δείχνει έμπρακτα την αγάπη του για τούτο τον τόπο, και η κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου, η οποία, εκτός από Βουλευτής του Νομού μας, είναι και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, με διδακτορικό στο Διεθνές Δίκαιο Περιβάλλοντος από το Πανεπιστήμιο Columbia της Αμερικής.

Ο κ. Παρασκευόπουλος ο οποίος ετέθη επικεφαλής ενός νέου συλλογικού σχήματος με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα Δημοτικά Διαμερίσματα της Πηνείας, ενημέρωσε την κα Αυγερινοπούλου ότι με εξειδικευμένους εμπειρογνώμονες προτίθενται να μελετήσουν την βιωσιμότητα της νέας σχεδιαζόμενης επένδυσης των φωτοβολταϊκών στη Λίμνη Καραμανλή/Πηνειού την οποία αμφισβητούν οι κάτοικοι της περιοχής, κυρίως λόγω της μεγάλης και δυσανάλογης έκτασης την οποία πρόκειται να καλύψει στις παραλίμνιες περιοχές, ενώ συζήτησαν παράλληλα άλλες, εναλλακτικές λύσεις βιώσιμης ανάπτυξης για την περιοχής, οι οποίος μπορεί να περιλαμβάνουν οικοτουριστικές δραστηριότητες, πολιτιστικές διαδρομές, ναυταθλητισμό, δράσεις αποκατάστασης του δασικού κεφαλαίου και της βιοποικιλότητας και – σε βιώσιμες διαστάσεις – ΑΠΕ.

Η κα Αυγερινοπούλου ενημέρωσε τον κ. Παρασκευόπουλο, επίσης, επί των μελετών που ετοιμάζουν για την ανάπτυξη της περιοχής τόσο η Περιφέρεια όσο και το Υπουργείο Υποδομών και οι οποίες άμα της υλοποίησης τους θα δώσουν νέα πνοή και νέα εισοδήματα στην περιοχή της Πηνείας.

Για αυτόν τον πανέμορφο τόπο, την ορεινή Πηνεία, και την Αρμάτοβα, το ιερό σημείο όπου κατέθεταν τα όπλα τους οι αθλητές πριν μεταβούν στην Ήλιδα, διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων, σήμερα περιοχή φυσικού κάλλους με έναν σημαντικό υδάτινο πόρο, τη λίμνη μας, αξίζει να σκεφτούμε όλοι καλύτερα…

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα