Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022
19.4 C
Pýrgos

Συναντήσεις Λιατσή στην Αθήνα

spot_img

Σήμερα Πέμπτη 4/4/2019, ο Δήμαρχος Πύργου Γαβριήλ Λιατσής επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γεώργιο Πατούλη, ενώ ο  Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πύργου κ. Νικόλαος Λαϊνόπουλος είχε συναντήσεις τόσο με το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου κ. Γεώργιο Διδασκάλου όσο και με τη Δ/ντρια Καθαριότητας κ. Κατερίνα Κατσίλλη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων στο Δήμου Πύργου και οι τρόποι αντιμετώπισής του.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσής μετέβη στο Υπουργείο Παιδείας όπου  πραγματοποίησε συναντήσεις με κορυφαίους υπηρεσιακούς συνεργάτες  του Υπουργού κ. Γαβρόγλου  για το θέμα της δημιουργίας και της εγκατάστασης  Πανεπιστημιακής Σχολής στον Πύργο.

Είναι γνωστό ότι κατά το παρελθόν σε συνάντηση  με τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, ο Δήμαρχος Πύργου είχε αποσπάσει την υπόσχεση ότι θα μετεξελιχθεί το ΤΕΙ του Πύργου σε δύο πανεπιστημιακού επιπέδου σχολές. Θεωρήθηκε δε τότε μεγάλη επιτυχία του Δημάρχου.

Ο Δήμαρχος σήμερα, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη όλων των επικεφαλής των παρατάξεων για τη δημιουργία σχολής ΤΕΦΑΑ στον Πύργο ανέφερε  στους παράγοντές του Υπουργείου Παιδείας ότι ο Πύργος διαθέτει κλειστό γυμναστήριο, ένα εκ των μεγαλύτερων της Ελλάδας, Δημοτικό στάδιο που φιλοξενεί αγώνες κλασικού αθλητισμού και εγκαταστάσεις κολυμβητηρίου που ήδη έχει προγραμματιστεί η  δημοπράτηση της  λειτουργία του.

Επίσης τόνισε ότι η λειτουργία μιας τέτοιας σχολής παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα,  λόγω  της υψηλής ζήτησης , της υποχρεωτικής παρακολούθησης  και της μικρής απόστασης από την Αρχαία Ολυμπία, τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Δήμαρχος Πύργου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι  επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων  πρέπει να ασκήσουμε  περαιτέρω πίεση για τη λειτουργία και δεύτερου τμήματος.

Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να έχουμε ένα δεύτερο τμήμα ΤΕΙ του οποίου τα μαθήματα να διδάσκονται σε ξένη γλώσσα και να αφορά αλλοδαπούς φοιτητές, κάτι που είναι αρκετά πρωτοποριακό για την Ελλάδα.

Τέλος, η δημιουργία ενός επιστημονικού  ινστιτούτου που να εντάσσεται στις παραπάνω σχολές είναι μέσα στις προθέσεις του Υπουργείου.»

Ο κ. Μπαλαούρας, ο οποίος βρίσκεται στην Αμερική, επικοινώνησε με τον κ. Γαβρόγλου και επιβεβαιώνει όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση εργασίας μεταξύ των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου και του Δημάρχου Πύργου για τη δημιουργία περισσοτέρων του ενός πανεπιστημιακών τμημάτων στην πόλη του Πύργου.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα