ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ

Συναντήσεις του Δημάρχου Παν. Αντωνακόπουλου με προέδρους Κοινοτήτων


Συναντήσεις του Δημάρχου Παν. Αντωνακόπουλου με προέδρους Κοινοτήτων για το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα.

Με βασικό αντικείμενο τις θέσεις, τις απόψεις και τις προτάσεις, γύρω από το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα 2021 του Δήμου Πύργου, διεξάγονται αυτό το διάστημα ολιγομελής συναντήσεις του Δημάρχου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου με προέδρους των τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου. Παρουσία στις συναντήσεις αυτές, και του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αργυρόπουλου, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων, όπως της δ/ντριας της Τεχν. Υπηρεσίας Σοφίας Γούργουρα, και άλλων.

Όπως ανέφερε σε αυτές τις συναντήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ο κ. Αντωνακόπουλος: «Στο Τεχνικό Πρόγραμμα εντάσσονται μια σειρά από σημαντικά έργα, είτε νέα είτε συνεχιζόμενα, που συνολικά καλύπτουν πραγματικές ανάγκες. Αξιοποιούμε τους ίδιους πόρους του Δήμου μας καθώς και κάθε άλλη πηγή χρηματοδότησης, προκειμένου να δημιουργήσουμε χρήσιμες και αναγκαίες υποδομές που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες τόσο της πόλης όσο και των κοινοτήτων μας. Ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να διεκδικούμε δυναμικά από κάθε διαθέσιμη πηγή πόρων, όπως από όλα τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα κ.τ.λ.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, χαρακτηρίζεται τόσο από ρεαλισμό όσο και από δυναμική. Με στραμμένο συνεχώς το βλέμμα στο μέλλον, συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Παρά τις πολλές και μεγάλες αντιξοότητες, διαφόρων ειδών, όπως είναι η γενικότερη οικονομική κι ευρύτερη κρίση, η υπολειτουργία όλης της Δημόσιας Διοίκησης λόγω της κατάστασης από τον covid 19, κάτι που είναι πολύ ανασταλτικός παράγοντας για όλα τα θέματα και που ήδη στη φετινή ημερολογιακή χρονιά περίπου η μισή φεύγει μέσα σε τέτοια ιδιαίτερη κατάσταση, αλλά και κάποιες «ριζωμένες» παθογένειες πάνω στον τρόπο δουλειάς, τις οποίες από την πρώτη κιόλας μέρα που εμείς αναλάβαμε τις αντιπαλεύουμε αλλά και διορθώνουμε όσες επιτρέπει το υφιστάμενο πλαίσιο.

Παρόλα αυτά, η αναπτυξιακή κατεύθυνση που έχουμε επιλέξει ως Δημοτική Αρχή να δώσουμε στον Δήμο μας, παραμένει στην «πρώτη γραμμή».

Διαρκής στόχος μας, η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας σε όλα τα επίπεδα, η καθαριότητα, το πράσινο, η συντήρηση, τα σχολεία, οι αθλητικοί χώροι, η προσβασιμότητα, οι πολιτιστικοί χώροι, η προάσπιση της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας, μέσα κι από διεύρυνση και ολοκλήρωση αντιπλημμυρικών έργων, κ.ά.

Με βάση τις προτεραιότητες κάθε περιοχής, προτάσσονται τα κυριότερα αναγκαία γι’ αυτήν. Και βάρος στο νέο Τεχνικό Πρόγραμμα θα δοθεί στις ορεινότερες περιοχές του Δήμου μας, όπως στην περιοχή Ωλένης με μεγάλο το σχετικό κονδύλι για τέτοια απαιτούμενα έργα».

Με τη σειρά τους, οι παρευρισκόμενοι πρόεδροι σε όσες τέτοιες συναντήσεις έγιναν ως τώρα (σε ολιγομελή γκρουπ, τόσο για υγειονομικούς λόγους προφύλαξης, όσο και ουσίας για καλύτερη επικοινωνία κι ανταλλαγή απόψεων), έθεσαν σχετικά θέματα των περιοχών τους, σε μια γενικότερα εποικοδομητική επαφή. Που ανάλογη, προγραμματίζεται να γίνει το αμέσως προσεχές διάστημα και με τους υπόλοιπους που θα προσκληθούν.