Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου

spot_img

Προτεινόμενα

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, πυροδότησαν την ένταση μεταξύ του Δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή και εκπροσώπων των συλλόγων ΑμεΑ. Αφορμή ήταν οι δηλώσεις του Δημάρχου κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. όπου είχε αναφέρει ότι «εισέπραξα αχαριστία», επισημαίνοντας όμως  πως τα γραφεία των ΑμεΑ είναι εδώ, τους περιμένουν. Ωστόσο ο κ. Λιατσής, αρνήθηκε ότι είχε κάνει τις συγκεκριμένες δηλώσεις που είχαν δημοσιοποιηθεί.

Ο Πρόεδρος των ατόμων με αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας κ. Παντ. Παπαναγιώτου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι όλοι παλεύουμε για την πόλη μας και όλοι έχουμε παράπονα. Επίσης είπε ότι εδώ και 1,5 χρόνο από τους εκπροσώπους των συλλόγων ΑμεΑ έχει υποβληθεί αίτημα στην ΔΕΥΑΠ για τη μείωση του νερού , χωρίς αποτέλεσμα ενώ τόνισε ότι λόγω της κατασκευής των ΚΑΦΑΟ στην οδό Ρ.Φεραίου τα πεζοδρόμια έχουν ανέβει σε ύψος 50 εκατοστών.

«Θα παρακαλέσω να υπάρχει συνεργασία, όπως θέλουμε και εμείς γιατί αντιπροσωπεύουμε το 11% του πληθυσμού και όπως έχουμε τα δικαιώματα έχουμε και υποχρεώσεις, στις οποίες είμαστε εντάξει. Να αφήσουμε τα προσωπικά γιατί υπάρχουν και αντιπάθειες. Είμαστε από τους πρωτοπόρους διότι τους πολλούς μήνες που ήταν τα σκουπίδια στους δρόμους εμείς δεν κοιτάξαμε να κάνουμε καταγγελίες αλλά να προωθήσουμε το θέμα της ανακύκλωσης σε συνεργασία με τον δήμο” ανέφερε ο Πρόεδρος του συλλόγου ΑμεΑ.

Ο κ. Λιατσής μίλησε για τις ενέργειες που είναι σε εξέλιξη για την μεταφορά των κοντέινερ στο ειδικό σχολείο. «Το ενδιαφέρον μου για τα άτομα με αναπηρία θα είναι έντονο μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας μου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιατσής.

Επίσης στην συνεδρίαση συζητήθηκε ο ερχομός τουριστών στον Πύργο, η δημιουργία περιφερειακού ιατρείου στο Κατάκολο, στους Ρομά κ.α.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα