Συνεδρίασε χθες, το δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας – Δεν φεύγει το ΤΕΙ Αμαλιάδας

Χθες το βράδυ Τετάρτης μετά τις 6:30 το απόγευμα συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας.

Εκεί ο δήμαρχος Ήλιδας κ Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ανέφερε ότι δεν συντρέχει λόγος για το ΤΕΙ Αμαλιάδας ,επανέλαβε σε όλους τους τόνους ο δήμαρχος, απατώντας στον επικεφαλή της Μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννη Λυμπέρη που έθεσε το θέμα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. «Επικοινώνησα με τον Υπουργό και με διαβεβαίωσε ότι δεν συντρέχει λόγος»  είπε ο κ.Χριστοδουλόπουλος ενώ σε κάποιο άλλο σημείο της σύντομης απάντησης του προς τον κύριο Λυμπέρη είπε δεν θα επιτρέψουμε να φύγει από την πόλη μας , όπως Τίποτε δεν έχει φύγει επί θητεία μας.

Ενα θέμα σημαντικό που τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο εκτός ημερήσιας διάταξης ήταν από τον κύριο Νίκο Διαμαντόπουλο της «Ανεξαρτησίας», να αξιοποιηθούν πολιτισμικά δύο σημαντικά σημεία αναφοράς για την Αμαλιάδα για το δήμο γενικότερα η οικία Τατάνη και το πλούσιο αρχείο που διαθέτει για το ραδιοφωνικό σταθμό Αμαλιάδας ο Σπύρος Μπεράτης.

Ο δήμαρχος Ήλιδας είπε, καταφέραμε και ανοίξαμε την οικία Τατάνη και τόνισε ότι είναι σε διαρκή επικοινωνία με την ομογένεια για τη δημιουργία ενός Μουσείου απόδημου Ελληνισμού.

Όσο για τον ραδιοφωνικό σταθμό είναι κάτι που ετοιμάζεται είπε ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

Του είπε ότι είναι ανοιχτός σε κάποια συνεργασία με τον κύριο Διαμαντόπουλο, του είπε ακριβώς «έχεις πάντα ιδέες πρωτοπόρες και όποτε θέλεις έλα να το συζητήσουμε».

Με 14 ψήφους έναντι 7 πέρασε το ολοκληρωμένο Πλαίσιο δράσης.

Δεν έλειψαν Όμως και οι αντιδράσεις για το πλαίσιο δράσης από τον Γιάννη Λυμπέρη που είχαν μία μικροένταση με την κυρία αντιδήμαρχο κ. Ρούλα Γκουβίτσα.

Ο κύριος Βασίλης Ζαχαρόπουλος ο δημοτικός σύμβουλος της Μείζονος αντιπολίτευσης είπε ότι πρέπει να γίνει μία ειδική συνεδρίαση μόνο για το πλαίσιο δράσης και ότι ο δήμος μέσα από το Πλαίσιο δράσης, φαίνεται πως δεν έχει «Όραμα και δεν έχει στόχο».

Επίσης καταψήφισε και ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξαρτησίας» Νίκος Διαμαντόπουλος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ως Ανεξαρτησία λέμε ναι στην πολιτική και όχι στην διαχείριση την οποία εκφράζει την δημοτική αρχή σε συνέχεια της προηγούμενης».

Πήρε το λόγο έπειτα Ο κύριος Γιάννης Λυμπέρης και είπε πως στον κ.Διαμαντόπουλο, κάνετε λάθος «εμείς επιτέλεσε έργο» .

Το πλαίσιο δράσης ακόμα καταψήφισε και ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης του δήμου Ήλιδας, Λαϊκή Συσπείρωση κ. Άγγελος Κολόσακας με το σκεπτικό ότι το σχέδιο είναι μακριά από τις ανάγκες των δημοτών.

Στο τέλος το λόγο πήρε ο δήμαρχος Ήλιδας που είπε χαρακτηριστικά«ότι η αντιπολίτευση αρέσκεται στο να λέει τα ίδια και τα ίδια» και κάλεσε το σώμα να ψηφίσει την στοιχοθεσία του Πλαισίου με το σκεπτικό ότι είναι τεκμηριωμένη και ρεαλιστική .

Αναφορά στο τέλος της συνεδρίασης έγινε και για το διυλιστήριο, όπου ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ανδρέας Νικολακόπουλος είπε ότι θα γίνει μία ειδική συνεδρίαση, για αυτό στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου με όλους τους εμπλεκόμενους να είναι παρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.