20.7 C
Pýrgos
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Συνεδρίαση για την μεταφορά ΤΕΙ Αμαλιάδας – Έπεσαν οι Μάσκες

  • 26
    Shares
spot_img

Προτεινόμενα

Συνεδρίασε την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας με παρουσία φορέων της πόλης με μοναδικό θέμα συζήτησης τη πιθανή μεταφορά του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων που εδρεύει στην Αμαλιάδα αλλά και την αναβάθμιση του σε Πανεπιστημιακό Τομέα Γεωργικής Παραγωγής,  στην υπό ίδρυση Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σε περίπτωση που το ΤΕΙ μεταφερθεί στο Μεσολόγγι ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χριστοδουλόπουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι ανέφεραν ότι θα προβούν σε παραιτήσεις.

Το υπουργό Παιδείας θα επισκεφτούν διαπαραταξιακή επιτροπή  με επικεφαλή τον κ. Χριστοδουλόπουλο  παρουσία βουλευτών του νομού για να του μεταφέρουν την ξεκάθαρη αυτή απόφαση.

Στην πρόταση αυτή του δημάρχου συμπλήρωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Λυμπέρης ,να παραμείνει το ΤΕΙ στην Αμαλιάδα και ταυτόχρονα να ενεργοποιηθεί το Ινστιτούτο ΕΘΙΑΓΕ στον Κόροιβο και να αξιοποιηθούν τα 7 εκατομμύρια ευρώ που έχουν εξασφαλίσει για την επέκταση των κτιριακών υποδομών .

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία και δεν την ψήφισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Άγγελος Κολόσακας.

Το θέμα με τις παραιτήσεις  ψήφισαν υπέρ αλλά με διαφοροποιήσεις ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Νίκος Διαμαντόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος  Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Έκπληκτοι όλοι άκουσαν τον πρόεδρο των καθηγητών του ΤΕΙ,να αναφέρει παρουσία όλων , ότι θέλουν να φύγουν οι καθηγητές γιατί δεν υπάρχει σωστό Ακαδημαϊκό περιβάλλον .

Οι βουλευτές του Σύριζα κ.Σαλτάρη και κ.Μπαξεβανάκης δεν έκαναν την «Τιμή» στην πόλη να ειναι στην Συνεδρίαση, ενώ ο κ.Μπαλαούρας ενώ αρχικά παραβρέθηκε, ήταν πολύ Βιαστικός και το «έβαλε στα πόδια».

Αρχικά δυο-τρεις φορείς «πρόσβαλαν» τον καλεσμένο του δημάρχου, Κοσμήτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Αμαλιαδίτη  κ.Αλεξόπουλο,αφού ανέφεραν ότι με ποια ιδιότητα θα μιλήσει αυτός και ανάγκασαν με τις φωνές τους τον «ανήμπορο» γι άλλη μια φορά πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να αφήσει να μιλήσει τελευταίος ο σημαντικότερος ομιλητης και έτσι να μην τον ακούσει κανείς, αφού είχαν φύγει όλοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έπειτα κατάλαβαν το λάθος τους και ζήτησαν συγνώμη.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου κ Τσαούσης με το συνηθισμένο δικό του επιβλητικό στυλ, φάνηκε ενοχλημένος με την κατάσταση του ΤΕΙ και ανέφερε ότι η πόλη αντιμετωπίζει πολλά σοβαρά προβλήματα και πρέπει να αφυπνιστούμε όλοι .

Ο δημοτικός σύμβουλος κ.Κωνστααντόπουλος ανέφερε ότι, γιατί αυτά τα σοβαρά προβλήματα που ακούστηκαν έρχονται τώρα σε συζήτηση , που ειναι το τέλος και δεν ήρθαν στο τραπέζι στην αρχή του προβλήματος.

Παρεμβάσεις εξάλλου έγιναν από τους επικεφαλής των παρατάξεων, εκπροσώπους κομμάτων, καθώς και συμμετέχοντες φορείς, οι οποίοι  με τη σειρά τους πρότειναν να γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις, όχι μόνο για την παραμονή, αλλά και την περαιτέρω αναβάθμιση του ΤΕΙ Αμαλιάδας.

 

 

  • 26
    Shares
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα