Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022
20 C
Pýrgos

Συνεδρίαση ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ηλείας – Ορισμός Θεματικών Τομέων Δράσης

spot_img

Υπό την Προεδρεία του κου Χρήστου Γαβρά πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ηλείας την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018. Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν, ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός κος Κωνσταντίνος Τζαβάρας, ο Πολιτευτής κος Θεόδωρος Βλαγκούλης, ο Αντιπρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Ηλείας Δρ. Διονύσιος Παναγιωτάρας, η Αντιπρόεδρος της Ν.Ο.Δ.Ε. Ηλείας κα Έλσα Κωστοπούλου, μέλη της ΝΟ.Δ.Ε., πρόεδροι των ΔΗΜ.Τ.Ε., αυτοδιοικητικά στελέχη και εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων από όλη την Ηλεία.

Στην συνεδρίαση συζητήθηκε η τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και οι επερχόμενες εκλογές α΄ και β΄ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ έγινε και ορισμός θεματικών τομέων δράσης της ΝΟ.Δ.Ε.

Ο κος Τζαβάρας αναφέρθηκε στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα όπου μεταξύ άλλων τόνισε: «Εκδηλώθηκε μια πρωτοφανής για τα κοινοβουλευτικά χρονικά ιταμή επίθεση εναντίον των αντιπροσώπων του ηλειακού λαού στο ελληνικό Κοινοβούλιο, που έχουν εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια της αντιπολίτευσης. Με απόφαση του ο Υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης απέκλεισε αυθαίρετα, αντιδημοκρατικά, αντικοινοβουλευτικά και αντιδεοντολογικά τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που εκλέγονται με τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από τη σύσκεψη των φορέων των νομών Ηλείας και Αχαΐας, που συγκλήθηκε για να εξετάσει τις αιτίες της μακροχρόνιας καθυστέρησης της κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Πατρών-Πύργου. Ο υπουργός αυτός, ως γνωστόν, είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος που σήμερα δεν λειτουργεί στην Ηλεία ο αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου. Είναι αυτός που αυθαίρετα, αδικαιολόγητα και καταχρηστικά ακύρωσε το Μάρτιο του 2015, μόλις μια ημέρα πριν ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές των διαγωνιζομένων, τη δημοπρασία που είχε διεξαχθεί για τη κατασκευή του δρόμου από τη κυβέρνηση Σαμαρά. Οι άνθρωποι αυτοί, τόνισε ο κος Τζαβάρας, είναι κρατιστές τύπου “Μαδούρο”, που χρησιμοποιούν την πολιτική και τη διακυβέρνηση μόνο και μόνο για να απολαμβάνουν τους καρπούς ενός συστήματος εξουσίας, που θέλουν να επιβάλλουν στον τόπο, δηλαδή ενός καθεστώτος. Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανταποκριθούν με σοβαρότητα στις ανάγκες της κοινωνίας  προκειμένου να επανέλθει ο τόπος σε εκείνη την κανονικότητα, στην οποία όλοι προσβλέπουμε». Ο κος Βλαγκούλης τόνισε: «η Νέα Δημοκρατία ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, εγγυάται την πολιτική αλλαγή και την παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου Εθνικού Σχεδίου που αποβλέπει στην ανατροπή της σημερινής κατάστασης και στο χτίσιμο μιας ισχυρής, φιλελεύθερης Ελλάδας». Σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές α΄ και β΄ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης έγινε μια καταγραφή προθέσεων στελεχών από τους δήμους της Ηλείας ενώ στην συνεδρίαση έγινε ορισμός τομέων ευθύνης της διευρυμένης ΝΟ.Δ.Ε., όπου υπεύθυνος εγγείων βελτιώσεων, υδάτινων πόρων και ορυκτού πλούτου ορίσθηκε ο κος Αλτάνης Τάσος, σχέσεων κοινωνίας κόμματος η κα Κατσάπη Δώρα, κτηνοτροφίας και αλιείας ο κος Χατζηπανταζής Γεώργιος, προστασίας και διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος ο κος Κουρέλης Δημήτρης, πολιτισμού ο κος Κατσίμπελης Θανάσης, διαφάνειας και δημοσίων Σχέσεων ο κος Πατσούρης Ιωάννης, οικονομικών ο κος Δημητρόπουλος Δημήτρης και γραμματειακή υποστήριξη ΝΟ.Δ.Ε. η κα Θεοφιλλοπούλου Γεωργία.

 

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα