Ήλιδα: Έκτακτη συνεδρίαση για τον κίνδυνο πυρκαγιών

spot_img

Προτεινόμενα

Ο αυξημένος κίνδνος για το ξέσπασμα πυρκαγιών, όπως έχει προειδοποιήσει η Ε.Μ.Υ., οδήγησε σε έκτακτη συνεδρίαση το μεσημέρι  το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ήλιδας, με μοναδικό θέμα συζήτησης τις υψηλές θερμοκρασίας που θα επικρατούν στην περιοχή μας τα επόμενα 24ωρα και τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν για την αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών, κυρίως πυρκαγιών.

Στην σύσκεψη στην οποία προήδρευσε ο πρόεδρος του Σ.Τ.Ο. και Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος του Οργάνου και αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Παναγιώτης Μαυρίκος, το μέλος του Συντονιστικού και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου, ο διοικητής του Αστυνο0μικού Τμήματος Αμαλιάδας κ. Κώστας Γιαννακόπουλος, ο διοικητής της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας κ. Κωνσταντίνος Χριπάτσιος, ο Δασάρχης Αμαλιάδας κ. Διονύσης Θωμόπουλος, , εκπρόσωπος της 117 ΠΜ Ανδραβίδας, ο υπέυθυνος του Τμήματος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ήλιδας κ. Βασίλης Παναγιωτόπουλος και υπηρεσιακός παράγοντας της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δ Ήλιδας.

Το συντονιστικό επικαιροποίησε της αποφάσεις που έχουν ληφθεί από το πρόσφατο Σ.Τ.Ο. για τα μέτρα Πυρασφάλειας την θερινή περίοδο του περασμένου Μαΐου, ενώ αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί εντόνως προς πάσα κατεύθυνση για το γεγονός ότι συνεχίζει να απουσιάζει από την περιοχή μας παρά τα αλλεπάλληλα διαβήματα, το μοναδικό πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου ΕΡΙΚΣΟΝ που διέθετε η 117 ΠΜ της Ανδραβίδας.

Όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες θα βρίσκονται για τις επόμενες ημέρες σε διαρκή επαγρύπνηση, προκειμένου να επέμβουν άμεσα σε οποιοδήποτε περιστατικό φωτιάς χρειαστεί.

Παράλληλα, ζητούν και από τους πολίτες τις ημέρες με τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ανέμους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, κυρίως με τις εργασίες στην ύπαιθρο και σε χώρους που μπορεί να προκληθεί εύκολα πυρκαγιά.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα