Συνεδρίαση του ΝΠΔΔ “Ο Ηλείος”, εν απουσία σωματείων και πρακτικών λύσεων!

spot_img

Προτεινόμενα

«Ένα σύγχρονο ανταποδοτικό αθλητικό κέντρο» είναι ο στόχος του Ηλείου, όπως τον περιέγραψε ο Πρόεδρος του νομικού προσώπου Ευγένιος Αστερής, στο Δ.Σ. του ΝΠΔΔ που έγινε παρουσία μερικών ωστόσο συλλόγων από εκείνους οι οποίοι χρησιμοποιούν τις δομές.

Ένας φιλόδοξος στόχος, που θεωρητικά επιχειρεί να εξασφαλίσει στους πολίτες του Δήμου πρόσβαση σε άρτιες εγκαταστάσεις. Δεν ξεκαθαρίστηκε όμως πώς πρακτικά και με ποιους όρους. Ούτε και τί θα γίνει με τους συλλόγους της περιφέρειας, τα εκεί γήπεδα, στα οποία επικρατεί ένα ερμαφρόδιτο καθεστώς για το οποίο ουδείς διαχρονικά έχει μιλήσει ξεκάθαρα έως τώρα (ή υπάρχει αδιαφορία ή τους βολεύει όλους έτσι). Δηλαδή για τις εκεί δημοτικές εγκαταστάσεις οι οποίες θεωρητικά υπάγονται και αυτές στον Ηλείο, ή και για συλλόγους οι οποίοι αν και ανήκουν στο δημοτικό διαμέρισμα Αμαλιάδας είναι υποχρεωμένοι να ξεσπιτώνονται και να πηγαίνουν περιφερειακά, όπως πρόσφατα έγινε με τους Λέοντες Αμαλιάδας, εφόσον η Αμαλιάδα κρίνεται ότι δεν έχει δυνατότητα να τους φιλοξενήσει.

Παρόντες σύλλογοι ήταν ο Κόροιβος, ο Υπερίων, ο Επειός και ο Αρίων. Δυο σύλλογοι μπάσκετ και δυο σύλλογοι κολύμβησης, ένας σύλλογος βόλεϊ, ένας γυμναστικής και ένας στίβου (ο Κόροιβος καλλιεργεί και αυτά τα αθλήματα εκτός από το μπάσκετ).

Ειπώθηκε επίσης ότι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων οι σύλλογοι δεν ήταν τα τελευταία πέντε χρόνια συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, αλλά δεν έγινε γνωστό ποιοι είναι αυτοί.

Πολλά πρακτικά ζητήματα εκτός όλων των άλλων, εντοπίστηκαν και θα απασχολήσουν το κολυμβητήριο και τους κολυμβητικούς συλλόγους, από τους οποίους ζητήθηκε να υπογράψουν διακανονισμό των οφειλών τους, ώστε να υπογραφεί νέο συμφωνητικό και να μπορέσουν να μπουν μέσα. Ο Επειός, τον τελευταίο καιρό, έχει ζητήσει να γίνει αποχρέωση των ημερών τις οποίες το κολυμβητήριο ήταν κλειστό. Ο Ηλείος, με παλαιότερη απόφασή του, έχει αναγνωρίσει ότι το κολυμβητήριο για 57 μέρες ήταν κλειστό την περσινή σεζόν, ωστόσο η οικονομική υπηρεσία, δεν δέχεται να γίνει αυτή τη στιγμή η αποχρέωση, ζητώντας από τον Επειό να υπογράψει τη ρύθμιση και εν συνεχεία να αναζητήσει με ποιο τρόπο θα αφαιρεθούν οι μέρες που το κολυμβητήριο ήταν κλειστό. Ο Επειός για την ώρα δεν αποδέχεται να υπογράψει και εξετάζει με ποιο τρόπο νομικά θα κατοχυρωθεί, βασιζόμενος στην απόφαση αποχρέωσης εκ μέρους του Ηλείου, την οποία και ζητάει να εφαρμοστεί.

Τέλος, έγινε γνωστό ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες διμηνης πρόσληψης προπονητή και ναυαγσώστη, προκειμένου να λειτουργήσει το κολυμβητήριο για χρήση από τους δημότες, αφού εξάλλου ο καιρός επιτρέπει τη χρήση του, κολυμβητήριο το οποίο θα μπορούσε ήδη εδώ και αρκετές μέρες να λειτουργεί και να φιλοξενεί τους συλλόγους, οι οποίοι έχουν πάει πάρα πολύ πίσω σε εγγραφές, πράγμα απαραίτητο για να μπορέσουν να φανούν συνεπείς και στις υποχρεώσεις τους.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα