ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΗΛΕΙΑ

Συνεδριάζει σήμερα το ΔΣ του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού


-Προσλήψεις εποχιακού προσωπικού

Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη  26-9-17 στις 08:30 το βράδυ το ΔΣ του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού και μεταξύ των άλλων θεμάτων θα συζητηθούν οι αναγκαίες προσλήψεις εποχιακού προσωπικού

μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται :α) χειριστής της τσάπας του οργανισμού που θα συμβάλει στον καθαρισμό τάφρων και αρδευτικών διωρύγων β) προσωπικού φύλαξης του εξοπλισμού (αντλιοστασίων) για την αποφυγή των κλοπών που επιβαρύνουν τα οικονομικά του οργανισμού και γ) μηχανολόγου μηχανικού για την σύνταξη μελετών εκσυγχρονισμού των αντλιοστασίων

Επίσης θα συζητηθεί ο απαραίτητος καθαρισμός με την διαδικασία του επείγοντος της τάφρου Τ8 περιοχής ΤΟΕΒ Γαστούνης και Τ6 περιοχής ΤΟΕΒ Αμαλιάδας του ΔΔ Ροβιάτας. Πρέπει να τονίσουμε ότι η Τ6 τάφρος της περιοχής Ροβιάτας που είναι απαραίτητος ο καθαρισμός πέραν της εργολαβίας που εκτελείται δεν παρέμεινε στις υποσχέσεις αλλά η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι με το νέο νομοθετικό πλαίσιο καθυστέρησε η πρόσληψη του χειριστή της τσάπας ενώ υπήρξε και αδυναμία να καθαριστεί με την τσάπα του ΤΟΕΒ Αμαλιάδας , που προσπάθησε, απαντώντας έτσι στον κ. Πρόεδρο του ΔΔ Ροβιάτας και στις δηλώσεις του στον Κυριακάτικο τύπο.

Δηλώνουμε επίσης ότι η νέα διοίκηση αυτά τα δύο χρόνια έχει προχωρήσει στον καθαρισμό εκατόν δέκα χιλιομέτρων του στραγγιστικού δικτύου και με την οικονομική στενότητα που υπάρχει δεν είναι δυνατόν να λύσει όλα τα χρόνια προβλήματα.

Τέλος μετά από μεγάλη προσπάθεια και συνεργασία η Π.Ε Ηλείας μέσω της πολιτικής προστασίας να καθαρίσει κάποιες τάφρους ενώ το ίδιο πράτει και ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Ο ΓΟΕΒ Πηνειού Αλφειού κάνει έκληση στους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων και τους αρδευτές να ανταποκριθούν οικονομικά στους ΤΟΕΒ ώστε και οι ΤΟΕΒ να ανταποκριθούν στον ΓΟΕΒ ώστε να συντηρείται και να λειτουργεί το έργο.