Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022
22.8 C
Pýrgos

Συνεργασία και αλληλεγγύη όλων των Δημόσιων Δομών Υγείας προς όφελος των Ηλείων Πολιτών       

spot_img

Εδώ και καιρό παρακολουθούμε τον θόρυβο από τα «μαγειρεία» για τις λίστες  με τους εκλεκτούς για διοικητές στα δημόσια νοσοκομεία. Τι δηλώσεις  προγενέστερα περί αρίστων, τι ανακοινώσεις περί  επιτυχημένων στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα, περί διαφάνειας και αξιοκρατίας … Περιμέναμε να δούμε την αφρόκρεμα  με τους άριστους του επιτελικού κράτους και τώρα δεν προλαβαίνουμε να διαβάζουμε  για  αστοχίες με τους «μανατζαρέους»  που επέλεξαν , ενώ  δεν πρόλαβαν καν να καθίσουν  στη  καρέκλα …

Όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, η επέλαση του  κομματικού κράτους , είναι ολοκληρωτική, ανεξαρτήτως  επαγγέλματος και ηλικίας (τώρα καταλάβαμε γιατί η Ν.Δ κατάργησε το όριο των 70 ετών!!, που υπήρχε ανέκαθεν..) Απόστρατοι, περιφερόμενοι πολιτευτές, από το χακί στο ΚΑΠΥ. Ήταν τέτοια η «αξιοκρατία» που δεν κράτησαν ούτε τα θεσμικά προσχήματα που όριζε ο νόμος, αφού η επιτροπή που ορίστηκε, ούτε συνεντεύξεις πήρε(!!), ούτε προτάσεις κατέθεσε, αφού δεν είδε ούτε έναν(!!)  υποψήφιο. Όλα τα ονόματα, ήρθαν  έτοιμα και τακτοποιημένα από το Μαξίμου.

Δεν θα αναφερθούμε στην αφοπλιστική ειλικρίνεια  του Κου Πατέρα  «..περί ανταλλαγής ενός στρατού ψήφων  με μια θέση διοικητή Νοσοκομείου..» .Είχε το θάρρος να παραδεχτεί την  χάρη που ζήτησε από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ . Θα αναφερθούμε στις δήλωσης του κυρίου Βορίδη .. «Ξένους έπρεπε να διορίσουμε ? Ξένους θα βάλουμε? ..»Και στην τελική ο νέος διοικητής  του  Νοσοκομείου Μεταξά που έχει ποινή  τετράμηνης  παύσης από την εργασία  του στο  παρελθόν λόγω … «αδικαιολόγητων απουσιών» και μόνιμος κοπανατζής  πόσο δικός τους είναι, ή πόσο ξένος …με τη συνέπεια και χριστή διαχείριση. Ο ευτελισμός της διαδικασίας επιλογής μόνο και μόνο για τη τακτοποίηση των «δικών» μας παιδιών δείχνει το πραγματικό πρόσωπο  που χτίζει παντού  η Κυβέρνηση .

Ιδιαίτερα στην Υγεία, ο σφικταγκαλιασμός Ε.Σ.Υ- κομματικού μηχανισμού, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το προγραμματικό λόγο της Κυβέρνησης  για τη συρρίκνωση Δημόσιων Δομών και την  παραχώρηση  τμημάτων και υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα. Πάντως όχι ότι η προηγουμένη κυβέρνηση έκανε τις σοφότερες  επιλογές…  Αρκετά «μπουμπούκια» ξεχώρισαν με τα κατορθώματα τους.

Στην Ηλεία πληρώσαμε αρκετά αυτές τις επιλογές. Δεν επιτρέπετε να συνεχιστούν τα λάθη του παρελθόντος.   Αυτή την χρονική στιγμή, με τα Νοσοκομεία της περιοχής μας στο κόκκινο , σε μια  τόσο κρίσιμη θέση,  όπως  της διοίκησης των Νοσοκομείων και της διαχείρισης  των ανθρώπων που σώζουν ζωές, δεν χωρούν  άλλες αστοχίες. Περισσότερο σήμερα από ποτέ καλούνται οι νέοι διοικητές με σύνεση, ειλικρίνεια, συνέπεια και ήθος να ανταπεξέλθουν του ρόλου τους και όχι να κάνουν μικροπολιτική , δημοσιές σχέσεις και τοπικιστική αντιπαράθεση.    Ο πήχης έχει ανέβει ψηλά. Τίποτα δεν μπορεί να  έχει αξία αν δεν έχει χρησιμότητα. Περιμένουμε από τις νέες  διοικήσεις ρεαλιστικό πλάνο και σωστό σχεδιασμό. Αξιοποίηση όλων των μέσων που διαθέτει το σύστημα  χωρίς προνομιακή μεταχείριση των ημέτερων και ετεροβαρή διαχείριση των εφημεριών.

Ειδικά για την Αμαλιάδα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα  στην επαναλειτουργία της παθολογικής κλινικής στην στελέχωση του τμήματος επειγόντων περιστατικών   και το άνοιγμα της νέας πτέρυγας με την χρήση των νέων διαγνωστικών εργαλείων που διαθέτει , το ψηφιακό ακτινολογικό και  τον αξονικό τομογράφο τελευταίας  γενιάς.  Κάνουμε έκκληση  για  συνεργασία και αλληλεγγύη με σκοπό  την βιώσιμη λειτουργία όλων των  Δημόσιων Δομών στην Ηλεία χωρίς αποκλεισμούς και  δογματισμούς.

Σωκράτης Σωτηρόπουλος

Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Γενικός Σύμβουλος ΠΟΕΔΗΝ

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα