ΗΛΙΔΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΥΓΕΙΑ

Συνεχίζεται η ένταση για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας(Βίντεο)


Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας και ο αντιδήμαρχος Ήλιδας

-Κάλεσαν τους βουλευτές να πάρουν θέση και με πράξεις

-Τσαούσης: “Ο κ. Διαμαντόπουλος θα πρέπει να καταλάβει ότι είναι διοικητής του ΓΝ Ηλείας και όχι του Νοσοκομείου Πύργου

-Παναγιωτόπουλος: “Εάν επανδρωθεί το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, θα είναι οπισθοδρόμηση? Και για του Πύργου τι θα είναι?”

Συνεχίζεται η ένταση για την λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και αφορμή στάθηκαν οι χθεσινές δηλώσεις του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, κ. Κώστα Διαμαντόπουλου και όπως ήταν αναμενόμενο απάντησαν στις δηλώσεις του κ. Διαμαντόπουλου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Τσαούσης και ο αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Νώντας Παναγιωτόπουλος, ο οποίοι παραχώρησαν συνέντευξη τύπου χθες το μεσημέρι.

Ειδικότερα, ο κ. Τσαούσης και ο κ. Παναγιωτόπουλος, έστειλαν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι οι όποιες σκέψεις για υποβάθμιση ή ακόμα και το κλείσιμο του Νοσοκομείου Αμαλιάδας θα βρουν αντίσταση. Ο κ. Τσαούσης, ανέφερε πως ο κ. Διαμαντόπουλος πρέπει να καταλάβει ότι είναι Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας και όχι μόνο του Πύργου και τόνισε ότι το πρόβλημα προέκυψε μετά από έγγραφο της 6ης ΥΠΕ σχετικά με την ενοποίηση των οργανισμών των Νοσοκομείων, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά: ” Ο κ. Διαμαντόπουλος έδωσε συνέντευξη τύπου για να καλύψει τα ακάλυπτα. Το εάν θα κλείσει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας δεν είναι δικό του θέμα και πρέπει να καταλάβει ότι ο ίδιος σήμερα είναι και αύριο δεν είναι, αλλά εμείς παραμένουμε εδώ. Είναι υποχρέωσή του λοιπόν να μην βγαίνει να ανακοινώνει επιτροπές διαβούλευσης στις οποίες δεν συμμετέχουν κοινωνικοί εταίροι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ακόμα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υφίστανται τέτοιες επιτροπές, ποιον ρώτησε για να το κάνει? Μας μιλάει για ασφάλεια και υγεία ασθενών, για αυτό πήραν τον παθολόγο από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Και τελικά ας μας απαντήσουν γιατί στο Νοσοκομείο του Πύργου, πήραν τέσσερις νεφρολόγους και δεν πήραν παθολόγο?”

Ακόμα ο κ. Τσαούσης υποστήριξε ότι υπάρχει σχέδιο για να κλείσουν το Νοσοκομείο Αμαλιάδας εξευτελίζοντάς και υποβαθμίζοντας το πρώτα, ενώ υπογράμμισε ότι χρησιμοποιούν το Νοσοκομείο Αμαλιάδας για προσλήψεις και μετά τους μετακινούν όλους στον Πύργο.Παράλληλα ο κ. Τσαούσης τόνισε: “Εμείς δεν θέλουμε ενοποίηση Οργανισμών των Νοσοκομείων. Η ενοποίηση είναι τόσο όσο ήταν ο ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσαν και το μνημόνιο που θα έσκιζαν. Θέλουν να πάνε σε ενοποιήσεις για να κλείσουν Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Εμείς ο Ιατρικός Σύλλογος καλούμε τους κυβερνόντες βουλευτές και του υπόλοιπους στο Νομό Ηλείας να πάρουν μια θέση τελικά και την Δευτέρα που θα πραγματοποιηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο να είναι εκεί για να αντιπροσωπεύσουν αυτούς που τους ψήφισαν. Έχουν γίνει 28 μετακινήσεις από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας και δεν έχει γίνει καμία μετακίνηση από τον Πύργο. Να έρθουν αν μπορούν να πουν ποια είναι η θέση τους και όχι να κρύβονται και επιπλέον να μας πεί η κα. Σαλτάρη τι γίνεται με τις προσλήψεις καθώς και τα υπόλοιπα”.

Από την πλευρά του αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Νώντας Παναγιωτόπουλος, χαρακτήρισε άστοχες τις δηλώσεις του κ. Διαμαντόπουλου και εξέφρασε την δυσαρέσκειά του σχολιάζοντας ότι δεν ενεργεί ως διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, αλλά ως μόνο διοικητής του Νοσοκομείου Πύργου.

Συγκεκριμένα ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε: “Δεν ξέρω αν είναι δικές του οι δηλώσεις ή αν εκφράζουν και την κυβέρνηση, θεωρώ όμως ότι κρύβονται και άλλοι πίσω από αυτές τις δηλώσεις του κ. Διαμαντόπουλου. Δεν μπορεί να λένε στα λόγια ότι δεν θα υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, πρέπει να γίνει και πράξη αυτό και πρέπει να προσπαθήσουν να το επανδρώσουν. Θα έπρεπε να κρατούν μια ισορροπία, αλλά μέσα σε μια ημέρα πήραν την παθολόγο από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας καθώς ήθελαν να πάρουν και μία νοσηλεύτρια. Έχουν απόκλιση τα λόγια τους από τις πράξεις τους και αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι δεν πάει καλά. Να πουν τι θέλουν να κάνουν και να μην μας εμπαίζουν. Εμείς δεν ζητήσαμε ποτέ νομική αυτονόμηση, αυτό έχει γίνει από χρόνια με το ενιαίο συμβούλιο και από τότε άρχισαν τα προβλήματα, όταν χάθηκε η νομική αυτοτέλεια του Νοσοκομείου και κατά συνέπεια ο διοικητής δεν μπορεί να προβαίνει σε δηλώσεις που κρύβουν άλλα πράγματα.”

Ακόμα ο κ. Παναγιωτόπουλος, ανέφερε ότι με μαθηματική ακρίβεια το Νοσοκομείο Αμαλιάδας,οδηγείται σε κλείσιμο και διερωτήθηκε πως εάν επανδρωθεί το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, αυτό είναι οπισθοδρόμηση εάν επανδρωθεί το Νοσοκομείο Πύργου αυτό τι είναι?ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά: “Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας δεν θα κλείσει επειδή το θέλει ο διοικητής. Δεν θα το επιτρέψουν οι πολίτες να κλείσει. Με την υγεία δεν παίζεις και το Νοσοκομείο Αμαλιάδας πρέπει να αναβαθμιστεί για να παρέχει ασφαλείς υπηρεσίες στους πολίτες”.

Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος, επεσήμανε πως οι βουλευτές του Νομού, θα πρέπει να πάρουν θέση που θα συνοδεύονται από πράξεις και όχι μόνο από λόγια.

http://amaliadanews.gr