Συνεχίζεται η «αιμορραγία» του οικοδομικού κλάδου στην Ηλεία

spot_img

Προτεινόμενα

 

Λιγοστοί εργαζόμενοι κάνουν πλέον μερεμέτια…

Μεγάλη  συρρίκνωση παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια ο οικοδομικός κάδος  στην Ηλεία, ο οποίος επλήγη  σε τεράστιο βαθμό από την πρωτοφανή οικονομική κρίση που έπληξε πρωτίστως τον κλάδο των κατασκευών.

Τα στοιχεία από το Συνδικάτο Οικοδόμων δυστυχώς είναι αμείλικτα και δείχνουν την κατάσταση που έχει περιέλθει ο κλάδος, αφού συνεχίζεται η «αιμορραγία» των εργαζόμενων  στις οικοδομές.

Από τους περίπου 3000 οικοδόμους που υπήρχαν στο παρελθόν στην Ηλεία, σήμερα ο αριθμός τους μετά βίας πλησιάζει τους 150 εργαζόμενους, οι οποίοι με τη σειρά τους βρίσκονται υπό το διαρκή φάσμα της ανεργίας.

Ωστόσο ακόμη και εκείνοι  που βρίσκουν εργασία παραμένουν ανασφάλιστοι και απλήρωτοι για σημαντικό χρονικό διάστημα, με ιδιαίτερα χαμηλά ημερομίσθια που ξεκινούν από 15 και φτάνουν τα 30-35 ευρώ.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση πολλοί οικοδόμοι παράτησαν το επάγγελμα ή έφυγαν για άλλες περιοχές, με πρώτους και κύριους τους αλλοδαπούς, οι οποίοι εγκατέλειψαν την περιοχή σε ποσοστό 80%, ενώ συγχρόνως και αρκετοί Έλληνες διάλεξαν το δρόμο της φυγής προς το εξωτερικό.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα