ΗΛΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

Συνεχίζεται ο “Γολγοθάς” για την μεταφορά μαθητών στα σχολεία


Συνεχίζεται ο Γολγοθάς για την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία της Ηλείας, όπου καθημερινά προκύπτουν νέα θέματα και κωλύματα και μάλιστα το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου, έφτασε μέχρι και στον Εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, Ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου, κ. Αθανάσιος Κατσίμπελης, σε έγγραφό του προς την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας, το οποίο κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας και στον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο, κάνει λόγο για απροειδοποίητη μη πραγματοποίηση του δρομολογίου μεταφοράς περισσότερων από 70 μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου.

Ο κ. Κατσίμπελης, χαρακτήρισε απαράδεκτο να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των μαθητών και το δικαίωμα τους να προσέλθουν και να αποχωρήσουν από το σχολείο, από αυτούς που έχουν αναλάβει την ευθύνη για τη μεταφορά τους.

Μάλιστα έγινε καταγγελία και από τους γονείς των μαθητών, με τους γονείς να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στο σχολείο, ενώ κάποιοι μαθητές δεν μπόρεσαν να πάνε στο σχολείο. Στην επιστολή διαμαρτυρίας ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κάνει λόγο για απαράδεκτο γεγονός, τονίζοντας τον κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας των παιδιών τους, τα οποία παρέμειναν για αρκετή ώρα εκτός των σπιτιών τους, περιμένοντας το λεωφορείο, με τους γονείς να βρίσκονται στις δουλειές τους.

Επίσης, ο Σύλλογος χαρακτηρίζει απαράδεκτη, την απάντηση που έλαβαν από εκπροσώπους του ΚΤΕΛ, ότι το δρομολόγιο δεν πραγματοποιήθηκε γιατί δεν υπάρχει νέα σύμβαση και δεν έχει πληρωθεί ο μεταφορέας, με τους γονείς να διερωτώνται πως γίνεται τις προηγούμενες ημέρες να πραγματοποιείται κανονικά το δρομολόγιο και ξαφνικά να διακόπτεται και να ακυρώνεται γιατί δεν υπάρχει σύμβαση και δεν έχει πληρωθεί ο μεταφορέας, ενώ τονίζουν για το ποιος ενημερώθηκε για αυτή την απόφαση και τελικά ποιος είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των 7ο περίπου παιδιών και το δικαίωμά τους να προσέλθουν και να αποχωρήσουν από το σχολείο.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ανέφερε πως έχουν προκύψει δύο γεγονότα, το ένα στο Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου και το άλλο είναι το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου και τόνισε πως είναι σημαντικά γεγονότα που αφορούν μεγάλο αριθμό μαθητών.

Ο κ. Γεωργιόπουλος, επεσήμανε πως υπήρξε επικοινωνία με το ΚΤΕΛ, το οποίο εκτελεί τα δύο αυτά δρομολόγια και ότι υπάρχει ένα θέμα με την πληρωμή των οφειλόμενων προς το ΚΤΕΛ, ενώ υπογράμμισε πως επικοινώνησε με τις αρμόδιες υπηρεσίες των οικονομικών στην Πάτρα και προωθούνται πάρα πολύ γρήγορα οι συγκεκριμένες πληρωμές που δεν έχουν γίνει και αφορούν τις διαδικασίες της Περιφέρειας.

Επίσης, ο κ. Γεωργιόπουλος, διαβεβαίωσε πως σε πολύ σύντομα θα υπάρξει τακτοποίηση στο θέμα αυτό, καθώς θα υπάρξουν και οι τελευταίες πληρωμές προς το ΚΤΕΛ και τους υπόλοιπους μεταφορείς.

Τέλος, ο κ. Γεωργιόπουλος, τόνισε πως δεν γνωρίζει με σιγουριά αν τα δρομολόγια θα γίνουν κανονικά σήμερα, ή οι μαθητές θα μείνουν και πάλι στο δρόμο, ενώ επεσήμανε πως πρέπει να γίνει προγραμματισμός για το ΚΤΕΛ και γίνονται μεγάλες προσπάθειες με τις αρμόδιες υπηρεσίες για να δοθεί λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών.