Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας συνεχίζει τις θεσμικές του παρεμβάσεις, πραγματοποιώντας συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς για την ανάδειξη και προώθηση λύσεων στα προβλήματα της Ν.Μ Αμαλιάδας.
Την Τρίτη 28/7/2026 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου του ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων με τον Διοικητή του Γ.Ν Ηλείας, κ. Σπύρο Πολίτη,
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι ανάγκες της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, καθώς και οι προοπτικές ενίσχυση της.
Την Τετάρτη 29/7/2026 το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου επισκέφθηκε τα γραφεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην Πάτρα και πραγματοποίησε συνάντηση με τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, τον Διοικητή κ. Ηλία Θεοδωρόπουλο και τον Υποδιοικητή κ. Γεώργιο Δέντσικα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιδόθηκε αναλυτικό υπόμνημα με τα αιτήματα του Συλλόγου και πραγματοποιήθηκε διεξοδική συζήτηση για τα προβλήματα και τις ανάγκες της Ν.Μ Αμαλιάδας.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ζήτημα της υποστελέχωσης της μονάδας στα περισσότερα τμήματα, με έμφαση στις σημαντικές ελλείψεις που καταγράφονται στο Ακτινολογικό Εργαστήριο και ζητήθηκε η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων στελέχωσης,
Παράλληλα, τέθηκε η ανάγκη τροποποίησης του οργανισμού ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις.
Ζητήθηκε οικονομική ενίσχυση, επαρκής και σταθερή χρηματοδότηση στις αυξημένες ανάγκες παροχής υπηρεσιών υγείας.
Επιπλέον συζητήθηκε ο χαρακτηρισμός της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας ως άγονης κατηγορίας Α, προκειμένου να θεσπιστούν κίνητρα για την προσέλκυση ιατρικού προσωπικού με ευνοϊκούς όρους.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε διάθεση συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης. Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, κ. Ηλίας Θεοδωρόπουλος, άκουσε με προσοχή τα αιτήματα και τις θέσεις του Συλλόγου και δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας σε κάθε ανάγκη που θα προκύψει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.
Οι παραπάνω συναντήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των θεσμικών παρεμβάσεων των εργαζομένων για την ανάδειξη των προβλημάτων και τη διεκδίκηση λύσεων για τη Ν.Μ. Αμαλιάδας. Ωστόσο, τα προβλήματα είναι γνωστά εδώ και χρόνια και δεν επιδέχονται άλλη αναβολή. Στο ίδιο πλαίσιο πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα συναντήσεις με την Αν. Διοικήτρια, κα Μαρία Πετροπούλου, καθώς και με τον Δήμαρχο Ήλιδας, κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο.
Οι συναντήσεις αυτές αποτέλεσαν μια ουσιαστική ευκαιρία να παρουσιαστεί η πραγματική κατάσταση που επικρατεί στη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας.
Ειδικότερα, δόθηκε η δυνατότητα να αναδειχθούν οι προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μονάδα στην καθημερινή της λειτουργία, οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και οι αυξημένες ανάγκες που καλείται να εξυπηρετήσει. Οι εργαζόμενοι και οι πολίτες της Ηλείας δεν χρειάζονται νέες διαπιστώσεις ούτε γενικές δεσμεύσεις. Χρειάζονται συγκεκριμένες αποφάσεις, σαφή χρονοδιαγράμματα και άμεσες ενέργειες.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας θα συνεχίσει με συνέπεια και υπευθυνότητα, αταλάντευτα να αναδεικνύει τα προβλήματα, να διεκδικεί λύσεις και να αγωνίζεται για την ενίσχυση της Νοσηλευτικής Μονάδας, προς όφελος των εργαζομένων και των πολιτών.
Για το Δ.Σ.





