ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Συνεχίζονται χωρίς προβλήματα τα έργα του ταμείου «Μολυβιάτη» στην Τοπική Κοινότητα Περιστερίου


Αυτοψία στις εργασίες που εκτελούνται για την αποκατάσταση, βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας των υποδομών στην περιοχή της Τ.Κ. Περιστερίου Δήμου Ήλιδας πραγματοποίησε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, υπό τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Κώστα Τσεριώνη.

Ειδικότερα, ο κύριος Τσεριώνης επισκέφτηκε τα σημεία όπου πραγματοποιούνται έργα δημιουργίας τοιχίου αντιστήριξης, με την συνολική εργολαβία να εντάσσεται σε αυτές του ταμείου «Μολυβιάτη» για τον Δήμο Ήλιδας και συγκεκριμένα στην εργολαβία «Βελτίωση και Αποκατάσταση Τμημάτων Οδικού Δικτύου Περιστερίου Δαφνιώτισσας», συνολικού προϋπολογισμού 470.000 ευρώ.

Τα τμήματα της εν λόγω εργολαβίας επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, με αποτέλεσμα να παρατηρείται έλλειψη ομαλότητας στην μορφολογία του εδάφους, σε συνδυασμό με την αδυναμία συγκράτησης των ομβρίων υδάτων, όπου λόγω της απουσίας βλάστησης για μεγάλο διάστημα έχουν προκαλέσει εκτεταμένα προβλήματα στην αγροτοδασική οδοποιία.

Στο πλαίσιο των εργασιών προβλέπονται να ολοκληρωθούν άμεσα αποκαταστάσεις, βελτιώσεις και αναβάθμισης του υφιστάμενου χωμάτινου αγροτικού οδικού δικτύου, με τσιμεντοστρώσεις, τεχνικά έργα απορροής των υδάτων, καθώς και τοιχία αντιστήριξης του εδάφους.