33.9 C
Pýrgos
Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Συντονιστικό Όργανο Ανεξαρτησίας… με κοπή πίτας (φώτο)

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Σ’ ένα ευχάριστο κλίμα, με ιδέες και προτάσεις για τον Δήμο της εμβληματικής Ήλιδας και όχι μόνο, διεξήχθη η τελευταία διευρυμένη σύσκεψη του νέου Συντονιστικού Οργάνου της Ανεξαρτησίας, παρουσία κι άλλων στελεχών του 3ου δημοτικού πολιτικού σχήματος.

Μάλιστα, επ’ ευκαιρίας της εν λόγω σύναξης, που έλαβε χώρα την τελευταία Κυριακή του Ιανουάριου, τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου έκοψαν μια βασιλόπιτα… για το καλό του νέου έτους. Ο Επικεφαλής της Ανεξαρτησίας, αφού ευχήθηκε «έτη ευλογημένα, με πνεύμα», ανέφερε πως «αυτή η κοπή πίτας, γίνεται στο τέλος του πρώτου μήνα του έτους, δηλαδή στο τέλος της αρχής που θα μπορούσε να είναι και η αρχή του τέλους».

Ο Νίκος Διαμαντόπουλος, ευχαρίστησε τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του νεανικού αυτοδιοικητικού σχήματος, για την συμβολή τους στην προσπάθεια της Ανεξαρτησίας. Ιδιαιτέρως απηύθυνε εγκάρδιες και θερμές ευχαριστίες, προς τους τέσσερις πιο άμεσους συνεργάτες του, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και συγκεκριμένα στους κ.κ. Νικόλαο Δόση, Θεοδώρα Μπουσδούκου, Παναγιώτη Ρούνη και Παναγιώτη Κλάδη. Καθώς ακόμη και σε άλλα στελέχη, όπως τους Δημήτριο Βλαχόπουλο, Γεώργιο Μπράνη, Διονύσιο Κόκλα, Παναγιώτη Σπυρόπουλο και Δημήτριο Θεοδωρόπουλο. Αναφορά έγινε επίσης, στον εμπνευστή και οραματιστή για τη δημιουργία της Ανεξαρτησίας, τον κ. Σωτήριο Αχαμνό.

Μιας και η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ της νέας γενιάς, έχει πολλά μέλη που σχετίζονται με το αθλητικό γίγνεσθαι, ο Νίκος Διαμαντόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Νικόλαο Γκρίλλα, που έχει αγωνιστεί στην Α’ Εθνική και σήμερα είναι Διευθυντής στο Γυμνάσιο Σιμόπουλου Πηνείας, καθώς και στον Δημήτριο Μπράβο, ως ίσως τον μοναδικό Αμαλιαδίτη, ο οποίος έχει φορέσει το εθνόσημο. Ξεχωριστή μνεία έγινε για την κα Αλεξάνδρα Φιλιπποπούλου, Ιατρό, η οποία έλαβε Διδακτορικό Δίπλωμα στη Ρευματολογία. Το ανώτατο δηλαδή, ακαδημαϊκό πτυχίο, ενώ δέχτηκε δια ζώσης, τα συγχαρητήρια όλων.

Ο Επικεφαλής της Ανεξαρτησίας επίσης, πρόσφερε στο Μέλος του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Χαβαρίου Παναγιώτη Ρούνη, έναν Σταυρό, ξύλινο και χειροποίητο, με αφορμή το γεγονός πως το ηγετικό στέλεχος της νεανικής δημοτικής παράταξης, έπιασε φέτος, για έβδομη φορά, τον Σταυρό, στην τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων, στα Θεοφάνεια που εορτάστηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο Παλουκίου του Δήμου Ήλιδας. Μάλιστα ο Νίκος Διαμαντόπουλος, πέραν της θρησκευτικής αναφοράς για τον Παναγιώτη Ρούνη, έκανε και μια πολιτική μνεία λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Θεωρώ και εκτιμώ πως ο Παναγιώτης Ρούνης, ίσως αναδειχθεί μελλοντικά, σε μια ηγετική προσωπικότητα για τη γενιά μας. Με ότι αυτό πολιτικά… μπορεί να σημαίνει». Ο «τυχερός» της πίτας, όσον αφορά το φλουρί, ήταν ο Ηλίας Ράλλης, φίλος της Ανεξαρτησίας, όπου έλαβε κι ένα μικρό συμβολικό δώρο, για το καλό της νέας χρονιάς.

Το «παρών» στη νεανική πολιτική συνάντηση, έδωσαν πολλά στελέχη της Ανεξαρτησίας, μεταξύ των οποίων, ο Χρήστος Αγαλιώτης, με ρόλο στη νέα γνωμοδοτική επιτροπή του πολιτικού σχηματισμού, οι κυρίες Ελισάβετ Αλεξοπούλου και Ευανθία Φλεβοτόμου, πρώην μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δημήτριος Διαμαντόπουλος, μέλος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αμαλιάδας.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, πως κατά την κοπή της πίτας, ο Νικόλαος Διαμαντόπουλος, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «τα φλουριά του Πολιτισμού μας, κρύβονται στην Αρχαία Ήλιδα. Τουλάχιστον, ας ανοίξουν τους δρόμους για εκεί… Για την πηγή του Ολυμπισμού, των υψηλών ιδανικών και των μεγάλων ιδεωδών. Για τις πανανθρώπινες αξίες που ακτινοβολούν στην οικουμένη. Με το πνεύμα της ταπεινότητας. Η Τιμή και η δόξα, είναι… τα χώματά μας»!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα