ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αφήστε επιτέλους, κ. Καραμανλή, να συνεχιστεί η κατασκευή του δρόμου


Κύριε Υπουργέ Υποδομών,

γνωρίζετε ότι ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας – Πύργου έχει αρχίσει να κατασκευάζεται από τον Απρίλιο του 2019, με την υπογραφή των 5 από τις 8 συμβάσεις. Επί έξι ολόκληρους μήνες κωλυσιεργείτε συστηματικά και εμποδίζετε με κάθε τρόπο τη συνέχιση της κατασκευής του. Αρνείστε να καταβάλετε στους κατασκευαστές τη νόμιμη αμοιβή που προβλέπουν οι συμβάσεις για τις εκτελεσθείσες εργασίες ή την καταβάλετε με πολύ μεγάλες καθυστερήσεις.

Επί έξι ολόκληρους μήνες δεν προχωράτε στην υπογραφή των 2 άλλων συμβάσεων με τους δεύτερους μειοδότες, όπως προβλέπει ο νόμος, εφόσον ο αρχικός μειοδότης δεν προσκόμισε τις απαιτούμενες εγγυητικές επιστολές.

Πληροφορούμαστε ότι αναζητάτε τρόπο για να ξαναδώσετε «από το παράθυρο» το έργο στους εργολάβους της Ολυμπίας Οδού. Γνωρίζετε ότι αυτό θα έχει ως συνέπεια μακροχρόνιες διαδικασίες, ασφαλιστικά μέτρα, δικαστικές εμπλοκές, αποζημιώσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που θα υποχρεωθεί ο ελληνικός λαός (και όχι βέβαια εσείς και η κυβέρνησή σας) να πληρώσει στους κατασκευαστές. Στην περίπτωση αυτή η ολοκλήρωση του έργου θα μετατεθεί για το πολύ μακρινό μέλλον. Και βέβαια τίθεται σε αμφισβήτηση η χρηματοδότηση του έργου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χρηματοδότηση που με πολλή δουλειά, πολύ κόπο και τεράστια προσπάθεια εξασφάλισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά το πιο οξύμωρο είναι άλλο. Θέλετε να δώσετε το έργο σ’ αυτούς που ήδη το είχαν! Γνωρίζετε ότι το τμήμα Πάτρας – Πύργου περιλαμβανόταν, μαζί και με το υπόλοιπο τμήμα Πύργου – Τσακώνας, στην ενιαία σύμβαση παραχώρησης τα Ολυμπίας Οδού και ότι εσείς, η δική σας συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, με το απίστευτο έγκλημα που διαπράξατε το 2013, το αφαιρέσατε από τη σύμβαση, διότι οι εργολάβοι το θεωρούσαν ασύμφορο. Τους αφήσατε μόνο το «φιλέτο» για να θησαυρίζουν με το κερδοφόρο τμήμα Κορίνθου – Πατρών και το υπόλοιπο το παραπέμψατε στις ελληνικές «καλένδες».

Όσο κι αν δεν σας αρέσει, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που κατάφερε να διασώσει το έργο, να διεκπεραιώσει όλες τις (εξαιρετικά χρονοβόρες) διαδικασίες και να ξεκινήσει η κατασκευή. Για το έγκλημα που διαπράξατε το 2013 θα έχουμε την ευκαιρία να ξαναμιλήσουμε. Αυτό που τώρα επείγει είναι να συνεχιστεί το έργο και να ολοκληρωθεί ο δρόμος το 2022, όπως προβλέπουν οι συμβάσεις.

Έξι μήνες κωλυσιεργείτε. Φτάνει πια. Ο κόσμος της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας δεν μπορεί να ανεχτεί άλλο τα καμώματά σας. Αρκετά με τα «παιχνίδια» σας. Αφήστε, επιτέλους, να συνεχιστεί η κατασκευή του έργου.

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας