Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022
19.4 C
Pýrgos

ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: Η δημοτική αρχή  επί τέσσερα σχεδόν χρόνια αδιαφορεί για την ουσιαστική λύση του προβλήματος των σκουπιδιών στο Δήμο Πύργου

spot_img

ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: Η δημοτική αρχή επί τέσσερα σχεδόν χρόνια αδιαφορεί για την ουσιαστική λύση του προβλήματος των σκουπιδιών στο Δήμο ΠύργουΗ δημοτική αρχή  επί τέσσερα σχεδόν χρόνια αδιαφορεί για την ουσιαστική λύση του προβλήματος των σκουπιδιών στο Δήμο Πύργου με  αποτέλεσμα να εμφανίζονται κατά καιρούς οι ίδιες εικόνες που είχαμε βιώσει και παλιότερα με τους σωρούς των σκουπιδιών στο δρόμο και την δυσωδία  να διαχέεται παντού.

Το ίδιο τραγική η κατάσταση στα χωριά αλλά και στην παραλία με τα βουνά από τα κλαδέματα να αναμιγνύονται με τα σκουπίδια.

Η αίσθηση των δημοτών ότι η δημοτική αρχή αδιαφορεί για τα σκουπίδια επιβεβαιώθηκε πλήρως από τον ΕΟΑΝ δια του κ. Πολιτόπουλου που έδωσε τα στοιχεία της ανακύκλωσης, όπου φαίνεται ότι η ανακύκλωση στο Δήμο Πύργου είναι 80% λιγότερη από το 2016 που ανακύκλωσε 1002 τόνους (σαφέστατο ψέμα το ποσοστό ανακύκλωσης 22% που ανακοίνωνε ο αντιδήμαρχος τότε, αφού τα στοιχεία το διαψεύδουν).

Το 2015 υπήρχε η δικαιολογία ότι δεν υπήρχε ΧΥΤΑ. Το πρόβλημα αυτό λύθηκε από την κυβέρνηση παρότι ήταν αρμοδιότητα του ΦΟΔΣΑ. Τώρα ο κ. Δήμαρχος επικαλείται οικονομική δυσχέρεια. Πως γίνεται να μην υπάρχουν χρήματα για επισκευές οχημάτων και για καύσιμα αλλά να υπάρχουν για έργα βιτρίνας και τσιμπούσια;

Ο δήμαρχος με διάφορους τακτικισμούς (συχνές αλλαγές αντιδημάρχων), προσπαθεί να διώξει τις ευθύνες από πάνω του, χωρίς να ενδιαφέρεται για την υγεία των πολιτών και την εικόνα της πόλης. Έχει αφήσει την υπηρεσία καθαριότητας να διαλυθεί κυριολεκτικά με αποτέλεσμα να μένουν  τα σκουπίδια στους δρόμους όπου διάφοροι ασυνείδητοι τους βάζουν φωτιά.

Η δημοτική αρχή της πόλης που θα μείνει στην ιστορία όχι σαν η πιο ανίκανη αλλά η πιο καταστροφική, όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκε για μόνιμη λύση, αλλά ούτε καν ενδιαφέρθηκε για την μείωση του όγκου  των  σκουπιδιών βελτιώνοντας την ανακύκλωση και την εκπαίδευση των δημοτών.

Η παντελής έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης του δημάρχου είναι γνωστή. Επίσης γνωστή είναι και η αδιαφορία του για την λύση των ουσιαστικών προβλημάτων της πόλης και την προστασία της υγείας των πολιτών.

Δεν τρέφουμε καμιά αυταπάτη ότι θα λύσει ουσιαστικά τα σοβαρά προβλήματα της πόλης. Αντίθετα τον τελευταίο χρόνο της θητείας του θα κατασπαταλήσει τα χρήματα των φορολογούμενων σε προεκλογικά έργα βιτρίνας.

 

Νέα δημοτική κίνηση

Υπεύθυνος τύπου                                                        Υπεύθυνος οργανωτικού

Μαντάς Άγγελος                                                      Θεοδωρόπουλος Παναγιώτης

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα