ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχίσμα στο μπάσκετ: Μια Ομοσπονδία, δυο…Πρόεδροι!


Και ξαφνικά, εκεί που η Ομοσπονδία μπάσκετ είχε βρεθεί χωρίς διοίκηση καθώς η θητεία της απερχόμενης έληξε, βρεθήκαμε με.. δυο διοικήσεις! Νόμοι, άρθρα και διατάξεις, καταστατικά, δικαστικές αποφάσεις, όλα ένα “κουβάρι”, με αποτέλεσμα σήμερα η ΕΟΚ να έχει δυο Προέδρους και δυο διοικήσεις.

Μια υπόθεση που μοιάζει με σχίσμα, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που ένα σωματείο εμφανίζει δυο διοικήσεις. Θυμίζουμε ότι και στην Ηλεία είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο, με τον Πανηλειακό. Στο τέλος βέβαια, η Δικαιοσύνη θα κληθεί να αποφανθεί ποια από τις δυο διοικήσεις είναι νόμιμη, καθώς δεν γίνεται να είναι και οι δυο.

Στις περιπτώσεις βέβαια των αθλητικών ομοσπονδιών, τα πράγματα είναι πιο μπερδεμένα, επειδή εμπλέκονται και διεθνείς συνομοσπονδίες, οι οποίες πρέπει να αναγνωρίσουν στο τέλος κσποια διοίκηση.

Ενώ χθες συγκροτήηθηκε προσωρινήδιοίκηση με Πρόεδρο τον Φάνη Χριστοδούλου, σήμερα συγκροτήθηκε σε σώμα μια άλλη προσωρινή, με Πρόεδρο τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Αύριι Τετάρτη, αναμένεται να εξεταστεί η υπόθεση από το Πρωτοδικείο.

Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος επιθυμεί να γίνουν οι εκλογές στο τέλος του Μαΐου  κι όχι ηλεκτρονικά, αλλά με φυσική παρουσία, θέτοντας και ως όρο να εγγραφούν όλα τα ενεργά σωματεία στο μητρώο της ΓΓΑ.