Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022
24.5 C
Pýrgos

Σχολικό ποδόσφαιρο: Ματς κάθε 24 ώρες για τις ομάδες

spot_img

Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο αναδεικνύεται μέσα από το σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Ένα θέμα το οποίο οι ιθύνοντες του Υπουργείου Παιδείας, αλλά κυρίως οι αρμόδιοι των τμημάτων φυσικής αγωγής, είναι που πρέπει να δουν, σχετικά με τις αθλητικές διοργανώσεις. Γιατί δεν γίνεται μέσα σε ένα 24ωρο οι ποδοσφαιριστές-μαθητές, να δίνουν δεύτερο παιχνίδι, ούτε μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών τρία παιχνίδια, πράγμα το οποίο έχει γίνει και αυτό.

Για το θέμα, έχουν παραπονεθεί καθηγητές φυσικής αγωγής, αλλά και γονείς αθλητών. Διότι θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των αθλητών. Κανένας ποδοσφαιριστής, δεν μπορεί να παίζει κάθε μέρα παιχνίδι, γι’ αυτό και οι Ομοσπονδίες φροντίζουν στους Κανονισμούς τους να συμπεριλαμβάνουν σχετικές προβλέψεις.

Το σχολικό ποδόσφαιρο δεν διεξάγεται βεβαίως με βάση τον ΚΑΠ της ΕΠΟ, ωστόσο είναι προφανές και υπερβολικό ότι για παράδειγμα τα Λύκεια της Γαστούνης και του Μεσολογγίου, θα παίξουν δεύτερο παιχνίδι μέσα σε διάστημα 24 ωρών αύριο το πρωί.

Σχετικά με το θέμα, επειδή το ψάξαμε, η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια και πρέπει μέσα σε μια βδομάδα, να έχει ολοκληρωθεί η διοργάνωση σε όλη την Ελλάδα. Με άλλα λόγια, η υγεία των μαθητών, είναι απλά και μόνο η διεκπεραίωση μιας εγκυκλίου, ανεξάρτητα αν δεν είχε υπάρξει πρόβλεψη να ξεκινήσουν έστω νωρίτερα τα παιχνίδια για να προφτάσουν να ολοκληρωθούν.

Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα